Ел. инструментите. Консумативи.
PCL82 - майстор
Имам бормашина Елтос БУР160МЕ, която ми служи вярно за домашна употреба от 95г. Досега съм я гресирал винаги сам, веднъж на 1-2 години. Оригинално нямаше много грес в редуктора и от центробежните сили греста беше изпръскана по стените на редуктора и почти нямаше по зъбните колела. Оригиналната грес беше гъста.

Аз винаги досега съм слагал литиева лагерна грес, която е по рядка от оригиналната, като съм пълнил редуктора почти напълно.
Давам си сметка, че май греша-редуктора загрява бързо заради визкозитета, понякога избиват мазни петна през гарнитурата (винаги след сглобяване забърсвам всичко).

Та колко грес е правилно да се слага и каква да бъде тя?
Последна промяна от PCL82 на нед сеп 22, 2013 1:03 pm, променено общо 1 път.
Kumay - майстор
Слагай си от твоята, но не повече от 1,5-2 супени лъжици. :lol: /стана като рецепта/
Омазваш я по стените на кутията и по междинния вал. После тя си отива, където трябва.
aiako - специалист
Понеже тази тема ме кара да се замисля че не съм смазвал нито бормашините(рейдер) , нито флекса(бош)... откакто са купени 3-4 години. Дали им е време ?
todortv - майстор
Според мен, много грес също е вредно. Но по-важното мисля е каква е греста.
Ако е такава, че да остане по стените, или пък малко като загрее да стане на масло пак не е добре.
Мисля, че подходяща грес, нанесена само по зъбите на предавката е достатъчно.
http://www.stihl.bg/stihl-hochleistungs ... efett.aspx

Тема "Колко грес се слага в редуктора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: