• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
toni_g79 - специалист
Здравейте,понеже скоро свършва забраната за риболов.И аз като рибар(риболовец),който миналата година нямаше възможност да ходи за риба,ме сърбят вече ръцете и чакам с нетърпение.Обичам да ходя на Дунав с преспиване(пренощуване),та на въпроса гледам,че се продават едни генераторчета по 650вата ,райдер и айнхелчета.Дали ще вършат някаква работа за любителски цели,колкото да захранят 1-2 крушки(икономични) :lol: :? Някой дали има наблюдения с такива......
Mega - специалист
Заложи на стар акумулатор и светодиодно осветление. Така практически нямаш разходи, пък и да ти бучи цяла вечер генератор не е много гот за риболова.
dragozow - майстор
Отделно че тия по 100-150 лв са пълна скръб.
bulhomes2 - майстор
А да не би въпроса да е - с 650 вата колко риба мога да избия?
toni_g79 - специалист
bulhomes2 написа:
Глупости [-X [-X Ненавиждам бракониерите под каквато и да е форма :axe: Аз дори малките сомчета и шаранчета не взимам,и ги връщам обратно във водата, ти за токове ми приказваш.......
Junak - майстор
toni_g79 написа:
bulhomes2 написа:
....Аз дори малките сомчета и шаранчета не взимам,и ги връщам обратно във водата.....
И да ги целуваш, преди да ги върнеш - така съм гледал по TV-то :-D
toni_g79 - специалист
Junak написа:
toni_g79 написа:
bulhomes2 написа:
....Аз дори малките сомчета и шаранчета не взимам,и ги връщам обратно във водата.....
И да ги целуваш, преди да ги върнеш - така съм гледал по TV-то :-D
Целувам ги,че от гладни МАЛОУМНИЦИ не остана риба във водоемите,да мъ прощава АкО нЕкой браколигофрениер се е почувствал засегнат 8-[
stiv1961 - майстор
Аз на риба ходя с един зареден акумулатор 12 В/ 62 Ач и с него захранвам една луминисцентна лампа и една светодиодна с мисля 42 светодиода. Продават ги в магазините за един лев/ около 6-7 лв./. Отделно имам и газова лампа с чорапче с малките /190 гр./ бутилки за еднократна употреба. Тя стои при багажа за резерв. И малък телевизор да включиш пак ще ти стигне за дву- тридневен излет. Отделно имам и два челника със светодиодно осветление, тях ги ползвам като ходя да проверявам въдиците. Ама както казваш вече няма какво да се проверява, заради мрежари риба не остана и вече губя мерак за излети :evil: Май ще си продавам оборудването :?
toni_g79 - специалист
Подскажете как с акумулатор 12V. да захраня осветление на 4,5V. ,как да намаля тока.... :?
  • 1
  • 2

Тема "За ел. генераторите!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: