Ел. инструментите. Консумативи.
borismw - помощник
Здравейте,
каква боркорона трябва да намеря,за да пробия в Итонг?
Какъв диск за рязане на чугун трябва да си купя?Двбелина на чугун-до 5мм?
Благодаря
kam34 - специалист
borismw написа:
Здравейте,
каква боркорона трябва да намеря,за да пробия в Итонг?
Какъв диск за рязане на чугун трябва да си купя?Двбелина на чугун-до 5мм?
Благодаря
Каквато и да е ще стане. Дори и едно парче арматура заварено на кръст пак ще го пробие ако е гол и не е шпаклован. Абразивен диск за метал.
Kumay - майстор
borismw написа:
Какъв диск за рязане на чугун трябва да си купя?
Има дискове за рязане на чугун/алуминий! Не навсякъде, но се намират...
Последна промяна от Kumay на пет юни 01, 2012 10:28 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Последно за алуминии(карбофлексов) Ф125, купувах миналата година от Ташев галвинг, не знаех обаче че става и за чугун. За боркороната- купи си комплект за дърво на Райдер, имат кусури но са евтини и вършат работа- имам три комплекта.
borismw - помощник
Kumay написа:
borismw написа:
Какъв диск за рязане на чугун трябва да си купя?
Има дискове за рязане на чугун/алуминий! Не навсякъде, но се намират...
  • От пловдив къде мога да си купя такъв?
borismw - помощник
купих си един за алуминии и един за инокс.Утре ще разбера какво ще се получи.
colyo - специалист
Вземи си диск на PFERD 1mm реже без грешка и даже мустак не пави. За боркороната не каза на какъв диаметър ти трябва. Итонга всичко го яде. Дупката за аспратора си я направих с една китайска глупост за отвори в ПДЧ. Изчезна някъде и не мога да я снимам. Свредло с рамо и два шиша с които се регулира диаметъра на отвора.
mitko64 - майстор
Моят, който купих също беше 1 мм. на Родиус и също не оставя мустаци но много бързо свърши. Оттогава карам само с инокс и ако режа неръждавейка, свалям малко оборотите, като преди това на някое ненужно парче го прекарвам няколко пъти да се изчисти от остатъци, ако има от друга стомана. Иначе ги ползвам за алуминий , бронз, месинг и стомана. Чугун нямам спомен да съм рязал. А иначе за итонга, достатъчна е и една назъбена ръчно тръба със същия диаметър, с пробит радиално отвор- мушкаш една желязна дръжка и въртиш на ръка.
borismw - помощник
colyo написа:
Вземи си диск на PFERD 1mm реже без грешка и даже мустак не пави. За боркороната не каза на какъв диаметър ти трябва. Итонга всичко го яде. Дупката за аспратора си я направих с една китайска глупост за отвори в ПДЧ. Изчезна някъде и не мога да я снимам. Свредло с рамо и два шиша с които се регулира диаметъра на отвора.
Извинявам се за закъснението с което пиша,но доста работа имам и ще имам :lol:
Чугунът го режа с диск за инокс и с такъв за алуминий на 1мм,на Black and Decker.Ставеа но много го яде и сега съм взел на 2мм абразивен.Ще стане но със зор,а и още в началото не можах да намеря хубав,но за сега ще е така-остана малко за до изрязване.
Боркороната трябва да е фи 110- дупка за аспиратор в итонг 10см.

Тема "Боркорона и диск за метал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: