Ел. инструментите. Консумативи.
harvest - специалист
колеги дайте съвет кой от двата си заслужава повече Bosch - GBH 2-26 DFR http://electron.bg/bosch-gbh-226-dre-p-21336.html или Makita HR 2450 http://electron.bg/makita-2450-podarak-p-139145.html
ще се използва предимно за домашно ползване.
torbalan - Дървен философ
лично на мен макитата ми е по-симпатична :)
harvest - специалист
ако се абстрахирате (каква сложна дума :-D ) от цената боша по добрия вариант ли е щото гледам му дават сила 3 джаула а на макитата 2,7 което не е много фрапиращо, а също така при бош пише че може да издържи 100 000 дупки в бетон, предполагам че с пазене и двете ще са надеждни , макита има някакво 40 позиционно захващане което не знам какво е но предполагам е +
alno - напреднал
Имам същия БОШ от 3 години (служебен е) мога да кажа че е много здраво и работливо магаре.
Недостатъка му е че е тежичък и ако ти се налага да работиш с една ръка, бързо започваш да омаляваш.
Мой колега има МАКИТА 2020 (купен от чужбина) и твърдеше че е по-лек и удобен за работа от БОША, но аз лично нямам наблюдения над перфоратори макита.

Който и да вземеш няма да сгрешиш и ще му се радваш доста време. :yawinkle:
puh4 - специалист
аз предлагам трети

Makita HR2470
masterval - майстор
Боша има сменяеми глави, не видях макитите имат ли или не, иначе съм виждал такъв вариант. Това с главите си е удобство! Особено за малки задачки - спестяват се пари за винтоверт.
marian1 - майстор
Колега помисли малко, 170 лв не е малка разлика за сходна машина - това е над 50% от цената на Макитата! И двете машини са профи, така че: Тая разлика си я похарчи за нова година, а разликата от 0.3 джула едва ли ще усетиш, ако не работиш с 2-те машини едновременно - още повече че казваш че ти е за домашна употреба - значи ако не я счупиш механично, с нея ще си и умреш!
Или икономически погледнато с малко шега - ако разликата от 170 лв ( икономисани ) ги поставиш на дългогодишен влог в банка, когато ти се счупи машината ( евентуално, може би ) и си намериш влоговата книжка - ти ще имаш пари и лихви поне за още един! :lol: :lol: такъв! С това мисля че изразих мнение! :-D
vasilevn - специалист
И двете машинки са в един работен клас. Според мен макитата е по добрият вариянт за домашно ползване поради значително по ниската цена. Ако питаш мен на същата цена ще намериш в нета по новия модел на MAKITA в този клас HR2470 на промоция. А ако говорим за професионално ползване в този работен клас бих заложил на новия BOSCH 2-28. Според мен сменяемият патронник не е голямо приемущество тъй като перфораторите работят на ниски обороти и пробиването в дърво и метал става по бавно за разлика от бормашината. Така че аз залагам на макитата а с разликата от парите при желание можеш да си вземеш една хубава бормашина или нещо друго което да ти върши работа в домашното майсторене. УСПЕХ
comunikator - специалист
Аз имам Makita HR2470 много съм доволен,работил съм и с такъв Бош служебен не мога да кажа нищо лошо и за него!

Тема "колебание между 2 перфоратора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: