Ел. инструментите. Консумативи.
tishotch - специалист
Тъй като ми предстоят редица ремонти в къщи искам да си взема някаква читава машинка която да ползвам за разпробиване на зидария и бетон(на места) както и за разбъркване на лепила и други сухи строителни смеси. Предполагам че мощноста им трябва да е около 1000W. Моля за съвет за конкретен модел който си заслужава тъй като чета че всяка марка има добри и не чак толкова добри модели. Тъй като ми трябва за лично домашно ползване Бош, Макита и т.н елитни марки отпадат заради цената. Спрях се на някой модели sparky....но тук срещам някой противоречиви коментари по техен адрес (относно китайската им връзка).
Примерно модел: SPARKY BUR2 350E който може да се намери около 180лв нов.
....
Моля за предложение при бюджет около 150 - 170лв. максимум ? :?
Последна промяна от tishotch на съб окт 13, 2012 7:52 pm, променено общо 1 път.
angelfilev - специалист
tishotch написа:
Тъй като ми предстоят редица ремонти в къщи искам да си взема някаква читава машинка която да ползвам за разпробиване на зидария и бетон(на места) както и за разбъркване на лепила и други сухи строителни смеси. Предполагам че мощноста им трябва да е около 1000W. Моля за съвет за конкретен модел който си заслужава тъй като чета че всяка марка има добри и не чак толкова добри модели. Тъй като ми трябва за лично домашно ползване Бош, Макита и т.н елитни марки отпадат заради цената. Спрях се на някой модели sparky....но тук срещам някой противоречиви коментари по техен адрес (относно китайската им връзка).
Примерно модел: SPARKY BUR2 350E който може да се намери около 160лв нов.
....
Моля за предложение при бюджет около 150 - 170лв. максимум ? :?
Моето предложение е да си купиш за max 150 лв нещо като Bohrhammer (перфоратор).
Аз направих така и разбрах, че двете ми ударни бормашини са играчка.
Чаро - Акълия
Аз бих ти предложил да оставиш ударните бормашини и да се фокусираш върху някоя "биеща дрелка" - http://prodavalnik.com/ads/?q=%D0%B1%D0 ... 0%BA%D0%B0

Сори за спама, ама няма такъв смЕх.
:lachtot:

По темата- вземи Макита, има за тоя бюджет към 600 вата. Ако не бъркаш пълни кофи с нея, ще надживее най-малко 2 Спаркита от по 1000 вата.
По-лека, по-пъргава, по-удобна.
dragozow - майстор
За бетон ти трябва перфоратор, с бормашина не става. Спарки не са лоши машини, имат перфоратор на добра цена, BPR 220 е на цена 242 лв. Перфоратора става на бормашина, но бормашината не става за перфоратор. Не купувай неизвестни марки от хипермаркетите.
tishotch - специалист
dragozow написа:
За бетон ти трябва перфоратор, с бормашина не става. Спарки не са лоши машини, имат перфоратор на добра цена, BPR 220 е на цена 242 лв. Перфоратора става на бормашина, но бормашината не става за перфоратор. Не купувай неизвестни марки от хипермаркетите.
Перфоратора става ли за бъркалка....и да започвам да търся в този сегмент, или направо давайте конкретни модели ?
Признавам че не съм работил с маркова техника и не съм запознат с конкретните модели.
dragozow - майстор
Ако сложиш обикновен патронник има всички функции на бормашината. Имай предвид че и бормашината не е бъркалка, но повечето майстори не искат да купуват втори инструмент. Ако ще бъркаш е желателно да е по-мощен.
unisex - специалист
Перфоратора можеш да го ползваш за разбъркване на смеси като за 5лв си купиш бъркалка с опашка SDS+ без да сменяш патронници.Вече за пробиване със свредла с цилиндрична опашка ще ти се наложи.
juvigy - специалист
Що не си вземеш втора ръка ? за 150-200лв има перфектни машини в продавалника (Макита , Син Бош, Метабо).
В пъти по добри от новите Спарки-та.
http://prodavalnik.com/ads/?q=Makita+%D ... 0%BD%D0%B0+
kuuuuuul - майстор
Имам едно Хилти за продан,за 160лв.
tishotch - специалист
Договорих се с един продавач да купя този бош (от линка) бихте ли казали дали си заслужава цената от 160лв и дали има опасност да е менте...бил го взел от приятел който пък го внесъл от Австрия и имал някакви документи.
http://prodavalnik.com/perforator-bosch ... -i10523793

Ако одобрите - утре да ми го праща ?

Тема "Съвет при купуване на ударна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: