• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Tiger - специалист
Двуумя се между Девалт и син Бош, също и Макира, но повече съм се насочил към първите два. Това, което ме учуди в магазина на Киров ми казаха, че гаранционното обслужване било само за мотора. Корпус, бутон, патронник не се включвали. Това ставаше въпрос за синия Бош.
За всички ли марки важи това? Хубаво за корпус и четки е нормално, но ми се струва странно гаранцията да не важи за патронника и бутона.
Къде се сервизират трите марки в София?
Чаро - Акълия
Купи си Макита, ползвай го правилно и няма да има нужда да го обслюжваш!
:)
puh4 - специалист
1+ за Макира и ще забравиш за обслюжване. Хич не се двууми.
Tiger - специалист
Днес звънях на сервизите на девалт и бош. От Девалт веднага ми вдигнаха и ми отговориха учтиво. Направиха и сравнение с Бош. Общо взето всичко се признава без дефекти от изпускане, четки, движещи се елементи по патронника.
Бош ги търся от сутринта и чак към края на работния ден ми вдигна някаква мацка и то почти бях прекъснал. Там историята не е много ясна - зависело от модела. Провериха единия, който го бях набелязал и се оказа, че патронника не е гаранционен, но не е и както ми каза оня от Киров - само мотора. Освен това нещата, които ми казаха в Киров нещо не съвпадат със сайта им.

Та хубаво Макита. Набелязах HR2470. Но търсейки дистрибутори видях в Ташев Галвинг някаква макита HR2611FX5 за 379 лв, като е малко по-добра от 2470 на хартия. Но я няма в сайта на Макита :| .
Какво ще кажете за този модел HR2611FX5?
Kumay - майстор
HR2611F е най-новият модел SDS+ перфоратор на Макита.
Да разясня какво означава името HR2611FX5
HR2611FX - перфоратор
HR2611FX5 - свредла за бетон до 26мм
HR2611FX5 AVT - антивибрационна система! Това не означава мека ръкохватка, а наистина е система за обиране на вибрациите, от която има ефект!
HR2611FX5 - работна светлина.
HR2611FX5 - комплект 5бр. свредла за бетон с машината.
Подобрена е механиката, спрямо HR2470! Направена е така, че при евентуален по-сериозен ремонт, могат да се сменят отделни части, а не цели възли!
Куфарът е нов, по-компактен.

Относно гаранционното обслужване - признава се всичко, без четки, кабел и счупвания, вследствие на външна намеса! :-D
С гаранционна карта, касова бележка и сертификат за удължена гаранция машината може да се ремонтира във всеки сервиз на Макита в България, без значение от къде е купена!
Tiger - специалист
Мерси за подробното разяснение!
работна светлина
Това и фенерче ли има? :lol:
Kumay - майстор
Tiger написа:
работна светлина
Това и фенерче ли има? :lol:
Да! В долният край на ръкохватката! Нямам фотоапарат под ръка за да го снимам... :lol:
Tiger - специалист
В крайна сметка взех HR2611F. За съжаление днес не успях да направя нито една дупка, но и утре е ден.

А ей тук може да се види "фенерчето" - черната точка, която е най-близо до кабела.. Но по би подхождало "индикация за натиснат спусък", отколкото "фенерче"
Тани - модератор
Да ти е честит и да си го ползваш много години!
Относно работната светлина - пробвай я сега на тъмно! Един светодиод може да свети доста!
ArturDent - Почти Безобиден
Kumay написа:
Относно гаранционното обслужване - признава се всичко, без четки, кабел и счупвания, вследствие на външна намеса! :-D
С гаранционна карта, касова бележка и сертификат за удължена гаранция машината може да се ремонтира във всеки сервиз на Макита в България, без значение от къде е купена!
Това ако го купиш като фирма.
Ако си го купил като физическо лице ти трябва касова бележка само и отиваш в магазина където си го купил. Гаранция - минимум 2 години. Естествено без външни счупвания.
  • 1
  • 2

Тема "Покупка на перфоратор - въпрос за гаранционно обслюжване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: