Ел. инструментите. Консумативи.
ivanpetrov - специалист
Три месеца не съм си ползвал винтовера,като през това време двете батерии са зареждани само един път.Преди ден два, като ги пробвах в едната имаше ток,а другата направи няколко оборота и спря.Исках да я заредя но лампичката на зарядното мигаше 3-4 минути и после започна да свети постояно.Батерията е от вида "NiCd".Има ли надежда за нея или да купувам други елементи и да ги заменя с оригиналните? :?:
Благодаря предварително.
Kumay - майстор
Информацията, която даваш е малка! На колко време са батериите, колко са ползвани, колко са стояли... Предполагам, че са свършили!
Другия път не ги дръж разредени! При NiCd батериите трябва да има разряд и зарад периодично!
Другия момент е, че зависи производителят какво е гонил - цена или качество!
ivanpetrov - специалист
За три месеца 2 пъти за зареждани,тази която беше с по-малкия капацитет 52% е О.К.,а въпросната която не иска да се зареди беше 61%.Тези замервания са на сервиза на БОШ. Иначе батериите са на около 3 години, по принцип си пазя инструмента. И сега като я сложа на машината пак прави около 10-20 оборота.

Прикачен файл

88777777777777777777777777778888888888.JPG
88777777777777777777777777778888888888.JPG (12.86 KиБ) Видяна 1694 пъти
Kumay - майстор
При ползване за непрофесионални цели животът на батериите е по-кратък!
При нормални разряд-заряд карат повече! Онзи ден клиент-мебелист ми се похвали, че работи вече пета година с оригиналните батерии! Спазва правилото за разряд докрай - когато вече в батерията няма ток за завиване, слага заредената, а разредената изхабява докрай с прожектора и тогава зарежда!
ivanpetrov - специалист
И аз никога не съм ги зареждал с остатъчен ток,винаги ги изразходвам до край и тогава ги зареждам.работата за която ги използвам е полу професионална.

Тема "Батерия на Бош,проблем." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: