Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Защо ли ми се струва,че на къртача на Спарки са прехвалени техническите му възможности? Някой работил ли е с него? http://napravisam.net/?p=20663 ....Дори лентовия ми шлайф на спарки започва да върти слабо с времето, въпреки че съм включил на най-високите обороти :? ...а бензиновата ми резачка е TV3840 и буталото му дава фира и гасне някъде по системата а е 38 кубика за 460 лв! Че аз ще си взема оригинална хускварна 40 кубика за 270 лв!?
puh4 - специалист
След време всеки ще открие топлата вода, качеството на тази марка е минало.
LazarGanev - "Велик майстор"
Доколкото знам и трите цитирани инструмента са китайчета
Kumay - майстор
За машините на Спарки не може да се каже "Да, стават!" или "Не, за нищо не стават!"
Имат добри модели, имат и недоразумения...
Къртачите и големите перфоратори не са им стихията! За този новия нищо не мога да кажа още.
Новите модели големи ъглошлайфи ги бива, малките HD са много здрави, но много груби. Мисля че вече съм писал, че имаме наблюдения над една тестова бройка - за една година само четки!
Бормашините също са сравнително добри, най-вече двускоростните.
Малките перфоратори бяха невероятни, после ги #-o . Сега новите HD ги хвалят, но още нямаме наблюдения...
Миксерите, ВМ 1060СЕ+ и ВМ2 1060СЕ+/ правят ги и за Flex/почти не отстъпват на Colomix/правят ги Perles в Словения/ и Makita/прави ги Eibenstock в Германия/
Полирмашината РМВ1200СЕ също е много добра машина!
За останалите типове машини е малко мешана работа - има и добри, има и за които да не пиша... :-D
profesionalist_wood написа:
....Дори лентовия ми шлайф на спарки започва да върти слабо с времето, въпреки че съм включил на най-високите обороти :? ...
Виж да не ти е зацапан потенциометъра с прахоляци и затова да не можеш да зададеш максималните обороти! Пробвай с издухване и спирт!
miro_800 - специалист
Невероятна. От 4г. се ползва всеки ден в цеха или на монтаж.Сменяни са веднъж четките и залепихме четкодържателя, защото беше спукан.Челюстите на патронника са тръгнали, но това е нормално като се има предвид какви превъртели свредла се ползват.

Прикачен файл

206x105_art0005511a.jpg
206x105_art0005511a.jpg (2.62 KиБ) Видяна 3864 пъти
Тани - модератор
А няколко думи за тези двете:
Циркуляр ръчен ТК85
http://tomika.bg/index.php/detail/view/776
Фреза с ЕУ и електроника за поддържане на постоянни обороти независимо от натоварването X205СЕ
http://tomika.bg/index.php/detail/view/133
Ние имахма такива учебни фрези Спаркита,не са подходящи за тежка работа,защото лагерите му сдават багажа защото са китайски а не руски и с времето се разцентрова встрани с 1-2мм...Както викаше учителя ни-,,Страхотна машина на вид но не става за работа!,,
Kumay - майстор
Тани написа:
А няколко думи за тези двете:
Циркуляр ръчен ТК85
Фреза с ЕУ и електроника за поддържане на постоянни обороти независимо от натоварването X205СЕ
И двата модела се произвеждат по-близо до изгрева на слънцето! :-D
Малко недодялани, груби и тежки! Съотношението параметри, възможности, цена е приемливо за неотговорна работа... понякога със забележки, както е отбелязал колегата преди мен, но проблема с лагерите не е масов!
mitko64 - майстор
На мене най-интересна ми е ценовата политика на фипмата. Тези хора не правят ли предварително проучване на пазара когато пускат нови машини. Най- новите им акомулаторни пакети, а сега и къртача, изкараха няколко месеца с една цена(здраво надута) и после промоция стотина лева надолу.
Надути са цените защото си мислят,че не знаем цените на другите марки и живеем още в социализма.
Те тва е фирма с комунистическо мислене също като прословутият ,,Балкантурист,,.......Умря циганката която ги хвалеше :x

Тема "Малко да поспорим за машините на SPARKY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: