Ел. инструментите. Консумативи.
Какво мислите за устройството за заточване на вериги на електро/бензинопили, което се продава в Лидъл за около 55 лв. Ще се заточват ли с необходимата прецизност?
mladkal - майстор
не съм го ползвал.Това обаче не ми пречи да съм скептично настроен.
10-12 кубика на година. Режа си ги сам с машина HusPvarna-т.е. менте. Веригите са две (тази с която си дойде машината и една, която купих като резерва). В годината точа веригите по веднъж на обща стоъност около 5 лева за двете. Т.е. тази машина ще я избивам около 10-11 години. Изключвам разтъкаването до фирмата, но си планирам джъткането из града. факт е, че машината -HusPvarnata, както и веригите имат своя живот така че бих предпочел да се лиша от вещ, която ще платя, а ще ползвам еднократно в годината. има го и момента с чалъма на работа.
pif4o - специалист
Абе и аз така ги точа, ама едната верига 2 пъти я наточиха и вече за трети път едва ли ще стане, зъби и не останаха, те много отнемат при точенето, па уж маистори, все наи великите в града, целия град от тях се учил :) Маи ще трябва да взема да пробвам сам с пиличката да си ги заточвам ама пусти мързел и време :)
п.п. Ама пък къде я видя тая машинка в лидъла ?
crez - майстор
Аз ги точа с подобна на енхел, даже не помня кога и откъде съм я купил. точенето не е проста работа, да не се обидят тези които точат с пила. Побългарих я малко като точа и руски вериги. Точенето с пила взема много малка стружка и запазва по-дълго веригата,нооо....проблема е в точното сваляне височината на чистачите. С плоска пила трудно се постига, а с машината е точно, минаваш два пъти и готово. Ако не точите чистачите, наточена верига пак няма на реже. :)
profesionalist_wood - майстор
Не си давайте парите за тоя боклук,носете ги на професионална точилка за 2-3 лв и нямате повече ядове
stamenov1 - специалист
Има едни лъкчета на OREGON за около 30 лв. Точат с фиксираните югли и в двете направления, а с плоска пила свалят и чистачите на всички зъби еднакво. Монтират се върху шината на машина и се точи веригата на нея, както е опъната.
Подобно черно на OREGON ползвам http://agromagazin.eu/URED-ZATOCHVANE-V ... p-151.html
agj - майстор
stamenov1 написа:
Има едни лъкчета на OREGON за около 30 лв. Точат с фиксираните югли и в двете направления, а с плоска пила свалят и чистачите на всички зъби еднакво. Монтират се върху шината на машина и се точи веригата на нея, както е опъната.
Подобно черно на OREGON ползвам http://agromagazin.eu/URED-ZATOCHVANE-V ... p-151.html
И аз си мисля че това е добро решение !Дори пуснах и подобна тема .viewtopic.php?f=56&t=39715
Но ми казаха че доста бавно ставало настройването и точенето с това лъкче !?
Сподели малко повече ! [-o<
dragozow - майстор
Като и свикнеш не е толкова бавно. Все пак не замества машинното точене, а е добро полево решение.

Тема "Заточване на вериги за електро/бензинопили" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: