Ел. инструментите. Консумативи.
smokee - специалист
Здравейте.Нужен ми е инструмент за завиване/развиване на болтове и за бъркане на циментови и гипсови лепила и шпакловки (чисто любителски).Харесах си един употребяван перфоратор Bosch за 100лв,но четох из интернет,че перфораторите не са подходящи за завиване и развиване на види.Tъй като не съм наясно нито с перфораторите,нито с дрелките (срам) искам да питам само теглото ли е проблема или има и друго? Имам дрелка RTR,която е с прекалено високи обороти и не става нито за винтоверт,нито за бъркалка,а и загрява много бързо.
Благодаря много ако някой помогне.
друмчо - специалист
Има специални винтоверти.
Има дрелки с регулиране на посоки и обороти.
Но има специални дрелки, които регулират натяга и изключват. Аз използвам такава на SPARKY Ловеч от години и съм доволен.
smokee - специалист
Според теб винтовертите предвидени ли са да бъркат циментови лепила?
torbalan - Дървен философ
Имам една дрелка бъджет, дето ползвам да бъркам лепила, а също така за завиване на по-големи винтове (тежка е, не че няма да завива и малки, но е неудобно)...

Не помня модела, но е една такава тумбеста по-къса със смешна дръжка на дупето завита...
mitko64 - майстор
Имам перфоратори и мощна двускоростна бормашина, но отдавна умувам за нещо от сорта три в едно, да не мъкна няколко инструмената. Напъно съм наясно, че варианта е компромисен, но съм си харесал Meister craft Profesional MPMB900P. Интересното при него е, че това е перфоратор 2,6 j, с две скорости на безударната функция. Питах за покупка у нас, но ми искаха 430 лв. Понеже ми се очертава пътуване до Германия, мисля да купя една за 150 евро.
Илиян Илиев™ - майстор
torbalan написа:
Имам една дрелка бъджет, дето ползвам да бъркам лепила, а също така за завиване на по-големи винтове (тежка е, не че няма да завива и малки, но е неудобно)...

Не помня модела, но е една такава тумбеста по-къса със смешна дръжка на дупето завита...

Те такава, нали? Това си е баш за разбъркване. За навиване е малко рисковано, защото са без съединител, а са си по 1 киловат. Ако оборотите се регулират става.

А по въпроса на автора на темата - Щом е за любителски неща си вземи перфоратор около 1 киловат и бъркай смело. Гледай оборотите да се променят според това колко си натиснал копчето и те така. Иначе най-добре е за всяка дейност отделен инструмент.

п.п. Гледай перфоратора да има и само ударна функция, демек ще можеш да го ползваш и като къртач за дребни неща.

Изображение
torbalan - Дървен философ
точно така изглежда :)
smokee - специалист
Илиян Илиев™ написа:

А по въпроса на автора на темата - Щом е за любителски неща си вземи перфоратор около 1 киловат и бъркай смело. Гледай оборотите да се променят според това колко си натиснал копчето и те така. Иначе най-добре е за всяка дейност отделен инструмент.

п.п. Гледай перфоратора да има и само ударна функция, демек ще можеш да го ползваш и като къртач за дребни неща.

Благодаря много.А перфоратора ще може да се ползва и за завиване на види нали?Ясно,че не е направен за това,но по принцип ще може нали? Има малки обороти и неударна фунция.Само дето ще тежи малко повече,но това не е проблем :)
Харесах си един перфоратор Bosch 1000W,на вид сравнително нов,наясно съм,че 101% е фалшив Bosch,но из нета чета и фалшивите не са за изхвърляне за любителска работа.Какво ще кажете вие струва ли си 100лв за фалшив Bosch или да има други алтернативи?Моля ви се без Budget,Einhel,Raider и т.н.Sparky също ми паднаха в очите последните години.Преди 4 години работих професионално с машина Sparky няма нищо общо със сегашните Sparky-та,за това вече ги избягвам и тях.Предпочитам нещо употребявано,но марково,пред нова китайска машина.
Последна промяна от smokee на нед окт 28, 2012 12:42 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
В зависимост от дължината на винта и твърдостта на материала в който се завива, може да се окаже невъзможно да започнеш завиването , защото ще ти липсва още една ръка :-D
smokee - специалист
Тани написа:
В зависимост от дължината на винта и твърдостта на материала в който се завива, може да се окаже невъзможно да започнеш завиването , защото ще ти липсва още една ръка :-D
Искаш да кажеш,че перфораторите са прекалено тежки за да ги придържам с 1 ръка ли? До колкото гледам из нета са ~3 кила .И да доуточня ,че става въпрос за тези перфоратори,които на външен вид са като бормашини .

Прикачен файл

bosch.jpg
bosch.jpg (89.29 KиБ) Видяна 5042 пъти

Тема "Перфоратор или дрелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: