• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Днес се сдобих с нова машина в работилницата - герунг циркуляр с изтегляне МЕТАБО KGS216M Lasercut.Решил съм да направя едно ревю в развитие.За начало малко снимки от разопаковането и изваждането от кашона.Машината няма никакъв луфт - нито в подвижната маса, нито в целия плот.Няма никакви луфтове в движението на главата по двете носещи.Абе, изобщо няма луфтове, общо казано.Не ми остана време да проверя настройките с шлосерския ъгъл и да видя дали има нужда от допълнителни настройки на наклоните на главата и масата.Нямах време да я включа и да видя как е в движение, но и това ще стане.С времето ще допълвам впечатленията си, както и с данни за качеството на машината в хода на работата.

Прикачен файл

DSC02039111111111.jpg

Прикачен файл

DSC02038111111111.jpg

Прикачен файл

DSC0203711111111.jpg

Прикачен файл

DSC02036111111111111.jpg
stiv1961 - майстор
EDI, да знаеш как ти завиждам =D> , честито :supz:
velsi - Почетен майстор
Ще ти се наложи да сложиш някакви крачета, защото централната гайка опира и затруднява завъртането на плота под ъгъл, но ти сам ще го забележиш. Честито и от мене!
Kumay - майстор
Честито и безаварийна работа! :supz:
EDI - майстор
Благодаря на всички.Отдавна си мечтаех за тази машина, та посъбрах някой лев и вече съм горд собственик.Сигурно в събота ще проверя настройките и ще поработя да я пробвам и ще дам първи впечатления.Велси, като я сложих не забелязах да опира, но нямах време въобще да обърна сериозно внимание, само повърхностно я прегледах и завъртях един два пъти.Ако опира болта, ще подложа шайби под краката, когато я захващам за масата и така ще я повдигна малко.
nikolson - майстор
Браво и поздравления! :klatsch:
marmoz - специалист
Честита придобивка :) Приятна и безаварина работа :)
П.П. аз съм с Sparky TKN 95D
Последна промяна от marmoz на ср ное 07, 2012 10:39 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
ЧЕСТИТО, Еди!
На моя му падаха гумените крачета, слагах ги, пак падаха ... докато едното се запиля някъде и започна да куцука. Реших проблема с 2 гредички 40х25х400 мм (25 мм високи), които захванах с рапидни дърводелски винтове отгоре надолу. В резултат пендулката не се плъзга, не дере под себе си (за мен това е важно) и най-малкото - не губя гумените крачета. Отделно тези гредички дават по-голяма възможност да я закрепваш тук-там по плотове.
Както ти казах, моята е по-малкия модел, без изтегляне - и определено е най-доброто в класа си (ценови). Метална отвсякъде (за разлика от многото такива с пластмасови основи :shock: ), възможност за настройка в абсолютно всяко направление... Не виждам причина твоята да е по-лоша от моята!
Вземи си 2-3 диска 210 мм да имаш допълнителни. Спокойно - стават дори и без донастройка (а има) - аз ползвам на ФЕРМ, 15-16 лева на брой. И забравяш за дисковете дълго време. И, нали знаеш че болта на диска е с обратна резба :wink:
EDI - майстор
Мерси :partyman: .За сега моята ще я местя на фрезерната маса, като работя/където е сложена на снимките/, а после ще я прибирам настрани да не ми пречи, че от към пространство съм малко зле.Надявам се в бъдеще да мога да я сложа стационарно и там да се работи, без да я разнасям /ще отвоювам място в стаята от женския състав :lol: /.Всичко е лят алуминий.Прегледах множество машини на всякакви производители, преди да взема точно този модел.Някои от силно китайските дори са по-съкпи от това МЕТАБО.Има подобрения между 216М и стария син 216 с марката ЕЛЕКТРА БЕКУМ.Качеството на отливките и обработката е перфектно като се има предвид, че това е най-леката машина от ниския клас.Гледах и високия клас машини, страхотни оси са, ама там цените са други, почват от 900 лева нагоре и не е рентабилно за любител.В общи линии конструкцията на твоята и моята е една и съща, разликата е само в изтеглянето.Е, има някои малки разлики азбира се, но не са кой знае какви.За дискове и аз мисля да си взема, като начало един с повече зъби за още по-чисто рязане, но първо ще пробвам с фабричния диск.Сутринта не се стърпях и ударих набързо един ъгъл на диска и плотовете.Диска е строго перпендикулярен на плота /явно е настроена добре в завода/ и задните упори, ще премеря след рязане по цяла дължина има ли отклонение и колко е.Не погледнах лазера дали е по линията на среза, ама това не е болка за умирачка.За сега толкова :lol:
marmoz ти с тази огромна машина и трупи можеш да разчленяваш.В един руски форум имаше ревю от потребител на по-малкото Спарки.В общи линии отзивите бяха добри.И голямата машина ли е с два лазера.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Ревю на герунг циркуляр МЕТАБО KGS216M /с изтегляне/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: