Ел. инструментите. Консумативи.
marian1 - майстор
Колеги много се чудих в кой раздел да си пусна питането - та в този.

Има ли някой ей такава горелка на пропан http://vannuys.americanlisted.com/91401 ... 36965.html и знае ли тези бутилки - пълнят се на газостанция или как се зареждат? Като се замисля, там е пропан-бутан. И каква е температурата (граници) в която работят?
hidrazin - майстор
Едва ли някой има точно такава горелка от Калифорния. :-D Като гледам бутилките вероятно са за еднократна употреба. Температура на пламъка само с въздух до 1300 градуса(трудно). И що точно тази? У нас колкото искаш.
:partyman:
marian1 - майстор
Е не е точно тази - тази е подобна на тази която гледам - ама ако я покажа тук, от къде я гледам, и коя - някой може да я лапне :wink: та за това се чудех - зарежда ли се или не, и защо е само на пропан...
jekasus - майстор
Прикачен файл:
DSC_0836.jpg
DSC_0836.jpg (91.42 KиБ) Видяна 1091 пъти
На ротенбергер май беше 53 лв, бутилките около 10 лв, тази от снимка 48 лв(цени по спомен)
hidrazin - майстор
Уфффф... Ще му лапне някой ....ката. Умрял ти е някой за горелката. Тези малките са с еднократни патрони и не се пълнят. Харесал си някаква ама ние не знаем каква, така че отговор няма как да получиш. Тази от твоята снимка се продава като антика и даже пишат че единия балон имал още газ, май. :-D
Абе jekasus, тия много скъпи. Не си заслужава. По пазарите има такива за по 20-тина лева.
http://servina.net/p_14_3806
Макар и те да са много. Аз ползвам някаква подобна със сменяеми накрайници.
ГОРЕЛКА КОМПЛЕКТ С НАКРАЙНИЦИ
Само дето накрайниците са повече и комплекта беше на по-ниска цена. Май го купих преди две години от Кирковския. С парче маркуч към туристическа бутилка. Удобството е че към бутилката съм си набавил отоплителна плоча(като от газова печка) и газов котлон. Готов съм за режима на тока. :-D
marian1 - майстор
Хм... ясно - ей това ме интересуваше - пълненето, щом не се пълни, не ми върши работа. А иначе горелката е едно към едно с показаната.
hidrazin - майстор
Един патрон за горелка от 20-25 лева като тази, към която съм дал линк струва към 2 лева. Ако ще я ползваш рядко си заслужава. Ако е за честа употреба - туристическа бутилка и отделна горелка.
Все пак не каза за какво мислиш да я ползваш. :? Има и други решения.

Тема "Горелка - неясноти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: