Доста се замислям дали да си купя лазерна рулетка и затова направих малко проучване на пазара. Успях да открия три марки - Skil, Bosch и Leica. Последните ми бяха особенно интересни, защото в някои американски сайтове четох доста суперлативи за тях, пък и се надявах и те да имат някой достъпен модел. За съжаление цената на най-евтиния им модел е по-висока от DLE 50 на Bosch.
Ето една табличка със сравнение на характеристиките, които успях да намеря.
Таблица със сравнение на характеристиките на лазерни далекомери (рулетки) Skil, Bosch, Leica и Hilti
Трябва да се има предвид че най-евтините два модела - Skil - 0530 AA и Bosch - PLR 30 са непрофесионални. Не знам какви разлики може да има при такъв тип инструменти. Далекомерите на Leica пък са с магнезиев корпус и стъклени лещи. За Бош не съм намерил подобно инфо.
Ако науча нещо ново ще ъпдейтват таблицата - ако вие знаете нещо казвайте за да го добавя.
едит: Добавена малко информация и цени за актуалните модели на Хилти
Ето една табличка със сравнение на характеристиките, които успях да намеря.
Таблица със сравнение на характеристиките на лазерни далекомери (рулетки) Skil, Bosch, Leica и Hilti
Трябва да се има предвид че най-евтините два модела - Skil - 0530 AA и Bosch - PLR 30 са непрофесионални. Не знам какви разлики може да има при такъв тип инструменти. Далекомерите на Leica пък са с магнезиев корпус и стъклени лещи. За Бош не съм намерил подобно инфо.
Ако науча нещо ново ще ъпдейтват таблицата - ако вие знаете нещо казвайте за да го добавя.
едит: Добавена малко информация и цени за актуалните модели на Хилти
Последна промяна от XpacTa на вт мар 25, 2008 4:08 pm, променено общо 1 път.