Ел. инструментите. Консумативи.
pausa - помощник
Здравейте,
мотора бръмчи, но не завърта ножа, като завъртя ножа на ръка и веднага натисна старта си тръгва нормално, след като спре напълно да се върти пак не иска да тръгва, от какво може да е това?
ferrari4456 - специалист
Каква е косачката?
Как така ти го завърташ и натискаш старта?
При мен и при почти всички косачки ножа не може да се върти свободно и да си го завърташ.
Така както го описваш и ако косачката ти е с ремък, то ремъка и сдал багажа или някоя оптягаща ролка и е много хлабав и няма достатъчно триене между ремъка и ролката отгоре на ножа и превърта.
Отвори я и прегледай и като разбереш виновника за нов ремък и ролка и подкарваш ливадата.
pausa - помощник
Косачката е будгет 1000 вата, ножа се върти и в двете посоки, накланям я завъртам с ръка и много бързо натискам копчето и ръчката докато не е спрял ножа и тръгва.
Разглабях я няма ремък, махах и ножа и мотора и нищо видимо и нямаше, има един кондензатор (предполагам, че е кондензатор де) възможно ли е да е от него?

Даже днес косих с нея но не пускам лостчето, защото после няма тръгване без ръчно завъртане

Това е модела на косачката

Прикачен файл

product.jpg
product.jpg (56.22 KиБ) Видяна 3276 пъти
moreno - специалист
По скоро проблема е в кондензатора.
Имам такава,и с нов се оправи.
Последна промяна от moreno на вт юни 04, 2013 3:15 pm, променено общо 1 път.
ferrari4456 - специалист
В такъв случай е кондензатора.
Няма достатъчно ток за да завърти, ти го развърташ и то си поема от там.
А как така ножа се върти свободно и ти го развърташ?
Аз моята я настъпвам и с две ръце го въртя и няма никаква инерция.
Всички са така или не съм срещал която да не е така.
Да няма някакъв още проблем?
Винаги ли е била така?
pausa - помощник
Няма инерция, прави примерно 2 оборота и аз през това време гледам да натисна копчето и лостчето, успявам от 4-5 път :lol:
angelfilev - специалист
pausa написа:
Няма инерция, прави примерно 2 оборота и аз през това време гледам да натисна копчето и лостчето, успявам от 4-5 път :lol:
Няма инерция защото има електромагнитна спирачка. Много е възможно да е влезнала трева зад диска на спирачката и електромагнита да не може да го притегли. При мен се случва периодично.
Провери най-напред това.
ferrari4456 - специалист
pausa написа:
Все пак са си 2 оборота на ножа, а аз със все сила го завъртам 2-3см така да се изразя.
А като изключи колко време върти?
pausa - помощник
ferrari4456 написа:
pausa написа:
Все пак са си 2 оборота на ножа, а аз със все сила го завъртам 2-3см така да се изразя.
А като изключи колко време върти?

2-3 секунди и спира

Тема "Електрическа косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: