• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте,
колебая се м/у 2 промоции на винтоверти.
Единият е на промоция в метро: Bosch 18V 150лв.
Другият е на промоция в практикер Budget 99лв намален от 199.
Това което ме привлича в budget-a e литиево ионната батерия,2те скорости и по добрата цена.
Боша не ми харесва че е с една скорост и е с обикновенна батерия но е bosch.
Закачвам линкове кам брошурите ако можете да погледнете и да кажете.
Даже си мислех и за скила в метро но май не е много сполучлив.
Забравих да спомена че ми трябва за домашна употреба-но искам да е здрава и хубава машинка
Предварително благодаря,
Поздрави

http://praktiker-online.bg/product/8584 ... s1801.html

http://www.metro.bg/public/site/metro-b ... onfood.pdf
juvigy - специалист
Забрави ги и двете , особено на бюджета батериите са пълен боклук. Ако трябва да е 18В задължително по - добре мини на втора ръка - 12В син бош с хубава батерия се намира за към 120лв. Малко по - надолу от брошурата айнхела 10В изглежда нелошо , но най-вероятно и неговите батерии са боклук. За каква употреба ти трябва - домашна , ама какво искаш да правиш с него? Лидълския Парксайд не е много лош избор за парите си , но ако искаш наистина качествен винтоверт цената е друга , а марката ДЕВАЛТ.
kalpev - специалист
tonko_lonko написа:

..но е bosch...
Може да е Бош, ама е ЗЕЛЕН! С други думи, качеството е като на другите бюджетни инструменти, само че цената му е по-висока заради името.
Щом ще ползваш винтоверта за домашни нужди и не много често, трябва да е задължително с li-ion батерия. Държи с месеци до следващото ползване, няма нужда да я зареждаш постоянно. Другите видове батерии ще ти умрат преди повторното ползване заради саморазряда.
За този Budget предполагам, че е намален защото е бил мостра, трупал е прах и са се учили консултантите на него. Или не му вървят продажбите. Но с 18V li-ion батерия за тези пари показва, че е боклук.
За Skil знам, че акумулаторните им инструменти не струват заради калпавите батерии. Tака са и останалите хоби марки в строителните хипермаркети.
juvigy ти е казал за Parkside.
tonko_lonko написа:
...но искам да е здрава и хубава машинка...
Всеки иска такава. Но струва пари. Особено ако държиш да е с 18V li-ion батерия, знай, че около 700 лв и нагоре са здравите и хубави.
Аз лично не виждам смисъл за домашна употреба на така скъп винтоверт с 18V li-ion батерия. Ремонт на два апартамента и мебелите на всички стаи съм направил с винтоверт с 10.8V li-ion батерия, и не съм имал никога нуждата от повече мощност. Бъди сигурен, че и при теб ще е така.
Ето ти нещо като компромис качество/цена, с куфар, 2 батерии (казват, че елементите са SANYO) и зарядно - това.
Ако наистина държиш да е качествено и здраво, на супер цена в момента е това (разпитай Kumay), или пък виж това.
ebahti - майстор
Зимай Budget а ,аз с един ментак за 18 евра карам 5а година,верно че вече батерията пада бързо-ама в къщи още ми върши работа... :wink:
Chefo77 - майстор
Прочете ли многото мнения за Скил 6222?
tysonlkr - специалист
Chefo77 написа:
Къде са тези мнения да ги прочета и аз, че съм си намислил и аз да си взимам някакъв електрически винтоверт и гледах именно Скил 6222. Какви са отзивите :?
ESPACE - майстор
kalpev написа:
Може да е Бош, ама е ЗЕЛЕН! С други думи, качеството е като на другите бюджетни инструменти
Сигурен ли си в това? Защото аз имам у дома и във фирмата 2 сини Боша и 4 ментака - Budget, Einhell, Challenge Xtreme и зелен Бош. Та ще ти кажа, че по качество и ергономия зеления е много по близко до сините отколкото до въпросните китайци. Само Челънджа се доближава до него. Budget-a и Einhell-а са пълни дървета, ама пълни.
Chefo77 - майстор
tysonlkr написа:
Chefo77 написа:
Къде са тези мнения да ги прочета и аз, че съм си намислил и аз да си взимам някакъв електрически винтоверт и гледах именно Скил 6222. Какви са отзивите :?
Напиши в търсачката 6222 и ще излязат теми. Да не ти ги копирам едно по едно :)
Според мен за домашна употреба е добър - имаш си тресчотка с ограничител на въртящия момент, независим си от заряда на батерията - и не мислиш дали няма да се скапе от неползване. Иначе старите типове батерии се скапват най-вече от стоене, не от зареждане и употреба. Литиево-йонният ти "избор" е Budget ... аз не съм много убеден, че тези могат да правят добра техника с такава технология.
kalpev - специалист
ESPACE написа:
kalpev написа:
Може да е Бош, ама е ЗЕЛЕН! С други думи, качеството е като на другите бюджетни инструменти
Сигурен ли си в това? Защото аз имам у дома и във фирмата 2 сини Боша и 4 ментака - Budget, Einhell, Challenge Xtreme и зелен Бош. Та ще ти кажа, че по качество и ергономия зеления е много по близко до сините отколкото до въпросните китайци. Само Челънджа се доближава до него. Budget-a и Einhell-а са пълни дървета, ама пълни.
Сигурен съм. Написах качество, а не ергономия.
Имал съм зелени Бош-овци. Бяха ми много удобни и вършеха много добра работа, но само докато работеха. Иначе ми писна да стоят в сервизите на Киров за по седмица-две още в гаранционен срок. Вярно, без пари ги оправяха, но си е чиста загуба на време. И с тези сервизни ремонти умряха точно месец-два след като им изтече гаранцията. Да не говорим, че една тяхна батерия с китайски елементи вътре струва почти колкото нов винтоверт, само защото пише Бош на нея.
Сега предпочитам или да си купя нещо наистина качествено, или да дам малко пари за китайски смъртник, но знам, че толкова си и струва. Тях поне ги подменят с нови или връщат парите на момента като е в гаранция. Но да дам много пари за нещо зелено, само защото пише Бош на него - никога! Някой беше написал, че едва ли и самия Бош знае, че имат зелена серия. Може да е само ирония, но е показателно.
Последна промяна от kalpev на вт дек 04, 2012 6:07 pm, променено общо 1 път.
Причината поради която искам акумулаторен е че мога лесно да го преработя в електрически,мога и да му рециклирам батерита сам.
Т.е свалям абтерята врузвам едно ззахранване 18В 20А и преклиучвам с проблема.Или просто си купивам акумуатрони батеррии с малко по голям стартов ток от ot ebay за относитено малко пари чакам 1 месец и половина -2 да дойдат и ео го като нов.
  • 1
  • 2

Тема "помогнете за избор на винтоверт м/у тези 2 модела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: