Ел. инструментите. Консумативи.
alexkk - напреднал
Здравейте , има ли някой опит с този къртач на Sparky .

http://www.proshop.bg/rw/items/K306E-sparky-k-306e.html

Ако някой е работил с този модел може да сподели впечетления.

В описанието пише че силата на удара му е 6J - но не намерих какво може да се кърти с 6J.
Мога ли да си прокопая канали в мозайката в банята ?

Благодаря
masterval - майстор
Вижда ми се, че за еднократна употреба ще ти излезе пре-скъпо тази машина за тази мозайка.
Направи си сметка, че след това ще чакаш с години да ти се отвори къртене. Не е ли по-добре да си наемеш къртач за 30-40 лв на ден?
А ако много ти се купува нещо, по-практично е да купиш мощен перфоратор куча марка, техният удар също е от порядъка 5-6 джаула.
Твоят Ейнхел (или какво беше, някъде го пишеш) вероятно има 2,4 джаула или нещо от този сорт, и ако работи нормално, не би трябвало да се затрудниш с едно такова къртене.
А каналите се прокопават, като първо ги очертаеш с бургия 8-10 мм, и след това просто избиеш излишното :-D
alexkk - напреднал
Ами, че няма да си избия парите , това е ясно :) ама може всеки ден малко по-малко да си бачкам след работа и на някой приятел да помогна и така .
А относно Енхела ...... , с един чук и длето изкъртих повече и по-бързо :)
velsi - Почетен майстор
6J е много добър удар. На перфоратор Бош, синя серия удара е 3,5J мисля. Не е оправдано обаче да си купуваш само къртач. По-добре си купи перфоратор, че да можеш да го използваш за повече дейности.
LazarGanev - "Велик майстор"
Перфораторите до 800 Вт имат енергия на удара до 3-3.5J, тъй че тези 6J от 650Вт изглеждат наистина добре. Но, ако само няколко метра канали са целта, мисля, че наистина не е оправдано - то по-добре всеми мощен къртач под наем, разбий цялата мозайка (защото е много по лесно, отколкото да прокопаваш канали) и после сложи теракот - много по-добре ще стане по-евтино :)
dragozow - майстор
Не е същото да си купиш перфоратор или къртач. При перфоратора къртенето трябва да е около 30% от работата. Ти си прецени какво ти трябва. Относно къртач Спарки, недей.
Niky77 - специалист
dragozow написа:
Относно къртач Спарки, недей.
Съгласен съм!
moimoimoi - майстор
от днес съм собственик на тоя къртач
първоначалното ми мнение е че по му мяза прозвището спарки-хоби инструменти
отколкото спарки професионал,но за толкова пари/280/ толкова и инструмент
удара му определено не е 6 джаула както е в описанието,според ЕРТА е 4.2джаула.механиката е неква смотана щото издава странен шум,определено спарки ме изгубиха,по добре зелен бош
gogo7777 - майстор
Определено Спарки си изгубиха клиентите. Не се развиват в правилната посока. Преди бяха що годе дурако-устойчиви и ставаха за продължителна работа. Сега се конкурират само с ментаците в това число и "зеления Бош". Държат високи цени, а качеството е под всякаква критика.

Тема "Къртач Sparky - K 306E" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: