Ел. инструментите. Консумативи.
dido - напреднал
Конкретно ме интересува за модела Перфоратор SDS+ METABO KHE 2443

Прикачен файл

548_image_small.jpg
548_image_small.jpg (6.15 KиБ) Видяна 5988 пъти
ferrari4456 - специалист
1седмица помагах в фирмата на приятел и работих с такава машина.Всички други ги бяха взели работници и попаднах на тази.
Като марка е добра ,като изработка също ,но силата (J) са толкова малко ,че като тръгнеш да работиш ,направо почва да те дразни.
Всичко зависи за какво ти трябва ,ако ще правиш основен ремонт с всякакви неща ,ще те измъчи.
Ако ще го вадиш 1-2пъти месечно за да сложиш някой дюбел в бетон и такива ще ти свърши работа...
За тия пари по-добре вземи това
http://www.goodprice.bg/product/1027/pe ... 00-re.html
Въпреки че е с 80W по-слаб двигател ,се държи на къртене и дупчене по яко ,така да се изразя от оня по горе...
А ако сумата не ти е проблем си вземи
http://electron.bg/bosch-gbh-228-dfv-pr-171785.html
Лично моя е.В къщата слагах водопровод за една вечер трябваше да направя водопровода и да излея цимент ,защото на другия ден идваха да монтират неща.
Насилих я да кърти в бетон плоча на първи етаж 8см широчина и 6 дълбочина цяла нощ в почти цялата къща(3 етажа на всеки вода на етаж около 10метра тръби...).За отрицателно време изкопах 6метра улей и после цяла нощ дупчих в як бетон ,мога да кажа ,че е много яка машина.Това е твоята машина ,ако ще дупчиш постоянно и те чака нещо масивно и голяма ,както когата я взех аз...
kalpev - специалист
В службата имаме такъв. Корава и здрава машина, но със слаб удар, аз лично съм разочарован. Помня, че корпусът му много се нагряваше, има какво да се желае и за вибрациите, имат скъпа поддръжка.
По-важно е за какво ти ще го ползваш. Ако основно е за отвори или за неинтензивна работа, свързана и с къртене, избора е добър.
Иначе, това е доказано във всичко :prayer:
gogo7777 - майстор
имат скъпа поддръжка
Абсолютно вярно. Поне 5 пъти съм го ремонтирал и обслужвал за 3 години и съм много разочарован :cool: От както купих Макита не искам да чувам за други :-D Макитата е шампиона в този клас :supz: . Ще свърши повече работа от Метабото и Боша взети заедно. :prayer:
idunno - специалист
Единственото, което съм чувал е,че патронника е малко слаб.Имам колега, който ползва Метабо от години и е много доволен,Аз, лично, смятам да премина на метабо.Даже поръчах един винтоверт от LTX серията и един флекс.
Макита...тази марка вече е я броя в хоби жанра.Не може да си купи човек винтоверт за 800 лв и след 5 години да му поискат 300 лв. за батерия-хитра стратегия на жълтурите, ама не са познали.От моя опит - по -добре Made in Germany , made in ...china, както ще да го наричат Макита, Хитачи.Само ще спомена ,че за същото време на старото Хилти батериите още държат.
gogo7777 - майстор
Моя винтоверт Макита за 5 години е изкарала мангизи за 50 батерий. И не е 300 лв, а 260лв за две :wink: Метабото (перфоратор и флексче) ми харчат мноого повече и накрая у кофата. Два пъти в годината четки 35лв (за една машина). На третото сменяне на четките отиваш на шлайф-полир на колектора щото ти е писнало да сменяш четки 50лв. Накрая колектора е толкова надран и не става вече. Отиваш на нов ротор и в сервиза ти казват 180лв с доставката. Прави сметката ти аз не мога да смятам :-D Говорим за непрекъсната професионална работа и сравнения....Аз минавам на Макита made in Japan :-D . Останаха ми две машинки Бош (флексче и бормашина), но тях ще ги обслужвам до края щото са корави :-D
puh4 - специалист
idunno написа:
Единственото, което съм чувал е,че патронника е малко слаб.Имам колега, който ползва Метабо от години и е много доволен,Аз, лично, смятам да премина на метабо.Даже поръчах един винтоверт от LTX серията и един флекс.
Макита...тази марка вече е я броя в хоби жанра.Не може да си купи човек винтоверт за 800 лв и след 5 години да му поискат 300 лв. за батерия-хитра стратегия на жълтурите, ама не са познали.От моя опит - по -добре Made in Germany , made in ...china, както ще да го наричат Макита, Хитачи.Само ще спомена ,че за същото време на старото Хилти батериите още държат.
Колко е нормално да държат батериите на Макитата?(винаги батериите са скъпи без значение коя марка са). Днес всичко се произвежда в Китай от компа на който стоиш до телефона в джоба ти.
kalpev - специалист
idunno написа:
Макита...тази марка вече е я броя в хоби жанра...
От моя опит - по -добре Made in Germany , made in ...china, както ще да го наричат Макита, Хитачи.Само ще спомена ,че за същото време на старото Хилти батериите още държат.
Интересно, синият Бош къде го класираш? В хоби или профи? И в Made in Germany или Made in China?
puh4 - специалист
gogo7777 написа:
имат скъпа поддръжка
Абсолютно вярно. Поне 5 пъти съм го ремонтирал и обслужвал за 3 години и съм много разочарован :cool: От както купих Макита не искам да чувам за други :-D Макитата е шампиона в този клас :supz: . Ще свърши повече работа от Метабото и Боша взети заедно. :prayer:
1+
idunno - специалист
Като намериш NiMH 14.4/3Ah батерия - за тези пари ми се обади.Аз на спаркито не съм сменял четки, а ти на метабото....Като си купиш винтоверт на макита made in japan,също може да се обадиш и аз да си купя. :)
Основната ми идея е ,че напоследък Метабо доста се разви.
И Макитата ми е made in UK т.е. от верния материал, ама човек като си купува скъпи неща иска поне батериите да са по - евтини.Защото се оказва,че човек ди купува....батерии.И как така на Хилтито батериите още държат...

Тема "мнения за перфоратори METABO клас 2-3 кг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: