• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте и за много години на всички!
Моля за помощ, който е имал или знае как да махна патронника на въпросната бормашинка!
Наследство ми е и имам много приставки към нея,които искам да ползвам.Проблема е, че не успях да махна патронника по познатите ми начини. Четох и в чичко Гугъл, но уви...старичка е!
Качвам и две снимки,като има и линк към останалите,но са големи и не успях да ги кача тук!
http://imageshack.us/a/img15/4446/img5439vq.jpg
http://imageshack.us/a/img802/9892/img5437jh.jpg
http://imageshack.us/a/img23/3443/img5436dq.jpg
http://imageshack.us/a/img716/2034/img5434zx.jpg

Прикачен файл

IMG_5437.JPG И патронника.

Прикачен файл

IMG_5436.JPG Това е моделът!
shotik - майстор
Щом имаш приставки ,на тях какво е гнездото -с резба или на конус ?
Ако е с резба трябва да отвъртиш патронника,ако е на конус ,с клин трябва да го избиеш.
gogo7777 - майстор
Разтвори челюстите на патронника до край и виж дали има болтче на дъното на патронника. Ако има то е с обратна (лява резба) развий го и тогава се отвива патронника той е с нормална резба. Между патронника и корпуса на бормашината на остта навярно има начин да се задържа контра с гаечен ключ. Ако има тогава с него и тръбен ключ се развива патронника. Същото се прави и ако патронника е с конус, а не с резба. Но първо болтчето вътре , ако има такова
masterval - майстор
На този модел става просто. Вкарай ключа в патронника и рязко го чукни с дървен чук, ако имаш или с нещо подобно. Резбата е нормална. Става и с шестограм, ако имаш - затягаш леко по-късото рамо и чукваш по-дългото. Имам такава, двускоростна, но от приставките почти нищо вече не ми работи...
griffin - майстор
Патронника е с резба на тия, преди бях свалял моя за някоя приставка по спомен :-)
Затегни един шестограм на патронника отпред, зад патронника има да пахнеш ключ 17 или 19 мисля че беше едни две скосявания и трябва с леко почукване на патронника мисля че в посока обратна на въртенето на дрелката да се отпусне патронника. Но за посоката на развиване не съм много сигурен. По спомен ключа който влиза зад патронника трябва да е тъкън като ключовете за колелото че нямаше много място.
gogotattoo - специалист
На тия стари блек енд декери става много лесно - още имам такъв. Слагаш ключа за патронника в неговата си дупка и с РЯЗЪК удар с чукче по ключа патронникътсе отвива. Резбата е цолова и ситна и е обикновена ДЯСНА РЕЗБА. От удара на ключето нищо не му става; на тия машинки се слагаше зеге, циркуляр, шлайф, гумена шайба и ударен патронник, и всичките бяха на тая резба. Успех!
gogo7777 - майстор
обикновена ДЯСНА РЕЗБА
Всички ротационни резби са на един принцип. Т.е. на където се върти остта на там се отвива (гайка, патронник и др.) За дрелки с реверс има винт в патронника с лява резба.

Гайка с лява резба се нарича ГЕЙКА :-D
БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ ВИ!
Справих се благодарение на gogotatoo и masterval!
Всъщност,ще се опитам да я ползвам за ръчен циркуляр,защото моя е много тежък и голям.
Има необходимите приставки,както и 2-3 диска за дърво.
Ако някой има нужда от снимки на приставките или на самата машина след сваляне на патронника да пише!
Още веднъж на всички Ви желая ЗДРАВЕ и ПАРИ през новата 2013г. пък другото...ще си го купите! :partyman:
gogo7777 - майстор
Радвам се, че си развил патронника, но ако си ползвал чук, то не го прави повече :-D . Ще си разбиеш машинката. Удара с чука се предава на зъбната предавка увеличен в пъти :-D .
rolls - специалист
tukmak написа:
БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ ВИ!
Справих се благодарение на gogotatoo и masterval!
Всъщност,ще се опитам да я ползвам за ръчен циркуляр,защото моя е много тежък и голям.
Има необходимите приставки,както и 2-3 диска за дърво.
Ако някой има нужда от снимки на приставките или на самата машина след сваляне на патронника да пише!
Още веднъж на всички Ви желая ЗДРАВЕ и ПАРИ през новата 2013г. пък другото...ще си го купите! :partyman:
WTF???? :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Как да махна патронника?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: