Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте,

бих искал вашия съвет за покупка на перфоратор. И за да не е поредното еднакво питане, става въпрос за следнато:
дали да се купи перфоратор с функция къртене /вероятно Makita 2470 или аналогичен Bosch или Dewalt/ или да се купят две машини - един тежък Raider HD11 и Maktek или друг по-лек перфоратор без къртене.

Машините ще се ползват за домашни ремонти в апартамент и къща, първите задачки са къртене на мозайка на тераса и баня и прокопаване на канали в замазка.

При по-големи натоварвания ще се наема и по-сериозен къртач.

И в двата случая бюджета е в рамките на 300-350 лв. По принцип клоня към варианта с двете машини, притеснява ме дали Raider-а ще свърши работа за посоченото къртене и да остане за последващи средно тежки задачи.

Благодаря предварително на всички отзовали се с мнения и предложения.
ferrari4456 - специалист
Raider-а ще ти свърши работа за това ,но ще трябва да го чакаш ,примерно копаеш 50см канал и чакаш 5-6минути да изтине и пак ,преди 2-3години имах такъв ,но го смених защото направо побеснявах като почне да загрява ,насилих го и бум...
Все пак зависи и какъв човек си!
Дали искаш да свършиш нещо бързо без нерви или просто ти е така за играчка...
Ако си готов да му слугуваш взимай ,ще ти изкара тези неща...
Друг вариант е това
http://prodavalnik.com/perforator-bosch ... -i13877837
Няма загряване ,половин час дупчене в бетон с бургия 10мм или 12мм и почва леко да грее...
Raider-а на втората дупка пуши...
Но както казах зависи какъв човек си!
ferrari4456 - специалист
Ама е 2,4джаула... :roll:
Може и някой девалт да вземеш...
Kumay - майстор
marmoz написа:
Може и това :)
http://www.hhhservice.com/magazin/mashi ... 600-makita
HR2600 няма къртене, както и HR2300!
С къртене са HR2450, HR2610, HR2611F, HR2810.
Благодаря за мненията!

Затова и се ориентирах към лек перфоратор без къртене, само за дупки. Предпочитам да е лек, защото сигурно ще има работа и по тавани, и задължително да е със съединител, че ръцете ми трябват и за други неща!

А с Raider-a ще се боря основно с къртене - все пак го дават 6 и кусур джаула. Не смятам да го презорвам, нямам бърза работа, пък и за домашни ремонти, без бутане на дебели стени се надявам да устиска.
Другото, за което смятам да го ползвам, е бъркане на разни тераколи и прочее. Надявам се, че е достатъчно мощен - дават го над 1000 вата.

С тези двете дейности не ми се ще да товаря комбинирана машина като HR2470 - направо ми е жал да я пусна да кърти 10-12 кв. мозайка и разни други канали. От друга страна, по-удобно е с една машина ... въобще голямо чудене!
kam34 - специалист
Това е практична комбинация. Аз първо си взех райдъра HD11 за по грубата работа, и след две години като почнах по фините ремонти едно Спарки BPR 241E основно за дупчене при окачените тавани, че пробвах първо с райдъра и след половин час вече бях в магазина за лека машина.
jekasus - майстор
Това е версията за 300-350 лв, която сполучливо я ползвам от няколко години -
RAIDER RD-HD14сега пак е имало промоция някъде за 90 лв.
лек перфоратор(не се стряскай от звука на сайта :lol: )
Няколко проблема - не са дуракоустойчеви, не давам на други и на 6 месеца пълна профилактика (сам, не в сервиз). Абе, пази инструмента и той ще те пази от излишни разходи.
Това за професионално ползване, за домашно ако ги ползваш ще издържат доста по-дълго.
Всички инструменти, и хоби, и профи си имат гаранция, след това си цакаш за ремонт.
Както и качество на извършена работа на такъв - за перфоратор и къртач не се изисква суперкачество на отвор(къртене) при профи или домашна работа.
mitko64 - майстор
Перфоратор без функция къртене, си е за мене загуба на опция. Колкото и да го щадиш, перфоратора, все се наложи да чукнеш някоя тухла или каналче. И какво, втора машина ли да мъкнеш? За сериозно къртене обаче съм привърженик на чистите къртачи.

Тема "Една или две машини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: