Ел. инструментите. Консумативи.
Методи - специалист
Колеги дайте мнение за перфоратора от 99.99 лева.
Необходим ми е за пробиване на дупки 8 мм. в бетонна плоча.
Прикачен файл:
untitled.JPG
untitled.JPG (47.73 KиБ) Видяна 4784 пъти
Последна промяна от Методи на ср ное 07, 2012 9:56 am, променено общо 1 път.
batkotony - специалист
Не ти се е получила картинката... :)
Методи - специалист
Получи се след няколко опита.
Тони, винаги когато видя котака да скача се спуквам от смях.
juvigy - специалист
Ще те посъветвам да го забравиш този. За домашна употреба ще стане , но не се знае кога ще издъхне - тоест всеки един момент може да даде фира. Ако ще е само за пробиване на дупки без къртене що не си вземеш некой бош или макита втора ръка? Из продавалника има по 120лв не лоши предложения.
Методи - специалист
Благодаря. Ще разгледам.
jekasus - майстор
В Баумакс май дават 5 години гаранция, ако е така взимай го, за 10-20 дупки на година ще ти свърши работа.
А за тия от продавалника, дето нямат никаква гаранция няма да коментирам.
Методи - специалист
Проблема е, че не са 10-20 дупки, ами са по 50 само в едната стая, стаите са 4. Необходим ми е за окачен таван.
И аз съм на мнение, че по-добре китаец, но нов, отколкото японец но без гаранция.
kalpev - специалист
Ще ти свърши работа щом е за 200 дупки. Но си вземи качествени свредла за бетон. Само дето тая марка "OK" не е хич ок. По-добре си вземи на Budget или Raider, щом си се спрял на този ценови клас, имат 3 години гаранция.
Или пък Einhell.

П.С. В сайта на Баумакс пише с две звездички следното за 5-годишната гаранция:
"Гаранцията важи за всички инструменти с електричество или друг двигател в отделите Градина и Инструменти от марките Bosch, Black&Decker, Einhell, Makita, Metabo, Sparky, DeWalt и др. За (No-Name-уреди), както и за марката OK гаранцията е 2 години."
Методи - специалист
Ходих до Баумакс.
Въпросния перфоратор е много тежък. Сигурно така трябва, но почти съм сигурен, че ще ми се откъснат ръцете да го държа. Силата на удара му е 3.5J.
kalpev - специалист
Ако ще го ползваш само за отвори (като ф8), не ти е необходима толкова голяма сила на удара, нито ти е необходима толкова голяма мощност, нито е необходимо да има функция "къртене" (макар, че само веднъж да ти потрябва ще разбереш ползата й), което рефлектира и върху килограмите.

Тема "Съвет за перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: