Ел. инструментите. Консумативи.
jujo_si - специалист
Здравейте,

Някой може ли да ми обясни какви са разликите между

Stihl SE 61 (около 240 лв)

и

Karcher WD 3.200 (около 150 лв)

Понеже на мен ми приличат на идентични но има разлика в цената, по-точно първата е над 60% по-скъпа.

Мерси предварително
VLADO66 - майстор
Освен цените на прахосмукачките трябва да се поинтересуваш и за цените на консумативите :wink:
Stefan_62 - майстор
jujo_si написа:
Здравейте,

Някой може ли да ми обясни какви са разликите между

Stihl SE 61 (около 240 лв)

и

Karcher WD 3.200 (около 150 лв)

Понеже на мен ми приличат на идентични но има разлика в цената, по-точно първата е над 60% по-скъпа.

Мерси предварително
Да малко снимков материал и Т.Т. дани за двете, за да видим къде е разликата и да ти кажем :lol:
Stefan_62 - майстор
jujo_si написа:
Stihl SE 61:

http://www.stihlusa.com/products/wet-dr ... cuum/se61/

http://www.stihl-bg.com/products/catego ... TIHL-SE-61

Karcher WD 3.200:

http://electron.bg/karcher-3200-p-23786 ... PbhJydaxQE
Според мен като им гледам тех.характеристики " KARCHER WD 3.200" е по-добрият вариянт не, че е и по-евтина въпреки, че и това си е предимство, но ми изглежда по-добра. Но като качество може би Щилката ще е по-добра, въпреки, че KARCHER са една от водещите фирме в производството на този вид техника. Щил са добри при фрезите, моторните триони, коси и тем подобни, даже за първи път чувам, че правят и прахосмукачки, но явно и там са напреднали :lol: . Но ти си реши. :drinkers:
jujo_si - специалист
Значи доколкото аз знам Stihl се прави с завод в Унгария и се прави от Nilfisk-Alto (също един от големите производители на прахосмукачки), този модел на Karcher е евтин модел съответно се прави може би в Китай, пласмасови тръби и някакви незнайни минуси идващи от това. Но ако някой има опит с тези 2 прахосмукачки или поне една от тях моля да сподели...
EDI - майстор
Без замисляне ЩИЛ-а, няма място за сравнение.Кажи все пак за какво ще я използваш, аз това упражнение го играх преди няколко месеца и доста проучвах преди да си купя за работилницата прахосмукачка.
jujo_si - специалист
EDI написа:
Без замисляне ЩИЛ-а, няма място за сравнение.Кажи все пак за какво ще я използваш, аз това упражнение го играх преди няколко месеца и доста проучвах преди да си купя за работилницата прахосмукачка.
Ще я ползвам за в къщи като втора прахосмукачка когато трябва да се смукне нещо дребно (първата е с воден филтър), за гаража, при ремонт и т.н.

Какво значи показателя Vacuum,

За Stihl: Vacuum mbar: 180
За Karcher Vacuum mbar: 210

Също и потока въздух минаващ за секунда при Karcher е по-голям 67 срещу 60 литра,

Има ли голямо предимство? И дали тези мерки са вярни или просто лъжи :)
EDI - майстор
Това е засмукващата сила.Между 180 и 210 милибара разликата не е голяма.Двете машини са и със сходен дебит.В твоя случай и двата показателя не са чак от толкова голямо значение, щом е само за дреболии.Която да вземеш, ще ти върши работа.За ЩИЛ-а се верни, за КАРЧЕР-а не знам, сигурно са верни, това е най-ниския им клас.Но все пак бих си взел ЩИЛ-а, ако бюджета позволява.Качеството е малко по-друго. :) Аз за работилницата си взех ЛАВОР.Върши ми работа и при масата на оберфрезата и при герунга, смуче всичко което прекара, въпреки, че е включена към допълнителен филтър за талаша.
Chefo77 - майстор
Аз няколко пъти досега съм писал, че съм с Керхер ВД3200, т.е. точно този модел. Не само, че не е китайче, а румънче, ами и същия мотор вграждат на голяма част от хоби гамата си, та дори и на малките профита. За 2 години (утре ги навършва), съм я смазал от работа - прах, стърготини и какво ли още не, долу пише с какво се занимавам. Инвестирал съм стотици левове в торбички на Тони (нека запознати кажат дали Тони или Нитек предлагат алтернативи за Щил-а).
Не казвам, че Щил-а не е по-добър, няма как и да знам след като нямам преки впечатления. По такива ГАС25 на Бош не смуче по-добре от Керхера. И, ако не ми куца динамиката на флуидите, 210 милибара при 35 мм диаметър на тръбите е повече от 180 милибара при 32 мм, т.е. мотора прави по-голям вакуум.
Ааа, и аз съм с допълнителен филтър, само че циклонче на Самсунг.
Никакви негативи няма от това, че е с пластмасови тръби. Само ако стържеш грапава замазка, се износват на една страна :)

Тема "Разика между две прахосмукачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: