Ел. инструментите. Консумативи.
MrMurdjo - майстор
Някой знае ли продават ли се и къде в София акумулатори за акумулаторни инструменти Скил? Имам един винтоверт 12 в, който почти не е ползван, но акумулаторът е заминал. Та търся да видя има ли и колко струват. И да преценя дали ще е по-изгодно да купя 10 елемента никел метал хидридни и да ги навържа, като оригиналните.
EDI - майстор
Във всички представители на БОШ се продават.12 волта бяха към 60 лева.
lov - майстор
И аз на времето като видях цените минах на едни оловни акумулаторчета но ставаха като размер да се поберат в кутията. След това минах на едни литиеви елементи но за съжаление не направих снимки че останах без камера. Сега всичко останало ще го сменям с литий полимерни пакети дето ги ползват за самолетчета и въртолети. По голям капацитет и по ниска цена излизат. Но си трябва и добра зареждачка.
Взех си една такава http://www.ebay.com/itm/251176564860?ss ... 1439.l2649
и изхвърлих всички други зарядни.
А на твоята батерия може да са заминали само 1-2 елемента и другите да са добри. Това всъщност е често срещано така че по добре я отвори и ако е така помени само тях.
fox_vt - майстор
И елементите не са никел метал хидридни а най вероятно никел кадмиеви.Иначе цена на цяла батерия е почти колкото цена на всички елементи вътре.
MrMurdjo - майстор
Прав си, наистина е по-вероятно да са никел-кадмиеви. Иначе е добра идея да проверя отделните елементи. Но също така и преди съм мислил за решение с литиево-йонна, което ме блазни. Не бях се сетил за акумулаторите за радиоуправляеми модели. Ще трябва да погледна.
Имам и един винтоверт съвсем куча марка, но си работи. Кутията за батерията бе достатъчно голяма да побере малък оловен капсулован акумулатор и там успешно присадих един. Но на Скил е по-компактна и не може да се сложи без побългаряване и на кутията :)
EDI - майстор
Кадмиеви са.На СКИЛ МАСТЪРС са хидридни на някои серии.
angel_ov - специалист
При мен бяха заминали 2 елемента. Само тях подмених и добавих още 2 или 3 защото имаше място в корпуса.
lov - майстор
Да допълня за преправката която правих с литиеви на едно Бошче. Понеже кутията голяма и място бол та успях да събера две групи по 4 елемента 3,7V с капацитет 2500mА. Фактически батерията стана 14.8V 5Ah. И за да няма проблеми, че са в паралел ги развързах с по един диод. Е наложи се да им правя два отделни входа за заряд и си ги зареждам по отделно. Ако се добави и там диоди зарядното ще се лъже и няма как. Но като ги напомпам сега забравям кога е било последния път.

Тема "Акумулатор за винтоверт Skil" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: