• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
junior70 - помощник
Подариха ми ъглошлайф БОШ 2000W с проблем:четките/сменени/ силно искрят и няма мощност. Майстори казаха, че ротора е за пренавиване, но ми искат около 80-90лв.,
което ми се струва твърде много за ремонт на мотор на ръчен ел.уред. Моля, ако имате информация, кажете къде ремонтират на по-ниска цена? От Пловдив съм, но съм
склонен и за ремонт в друг град, стига цената да е поносима. Благодаря предварително.
juvigy - специалист
Кой модел е ? Имам няколко бош-а на части. Работещ ротор ще ти излезне по - евтино наполовина.
stoian64 - специалист
http://tomika.bg/
Намира се в Пловдив.Хората са много коректни и наистина си разбират от работата.
пишман_майстор - майстор
Ротор да "окъси" е доста по-рядко , в сравнение със статора - там над 80% е по-често срещано окъсяването.Въпреки това ( ако е статор причината) искрят яко четките , а ротора се оказва наред .Така ,че една проверка на статора няма да е никак излишна.
lov - майстор
Айде стига глупости точно обратното или не правиш разлика кое какво е.

При мен има едно майсторче работи качествено на свестни цени. само с ротори се занимава.
Да не излъжа че толкова голям не съм му давал но мисля че няма да е повече от 40 ако не сменя и колектора.
пишман_майстор - майстор
lov написа:
Айде стига глупости точно обратното или не правиш разлика кое какво е.

........
Кое да е глупост колега,че статорите се "скапват" мн по-често от роторите ли ....( а за инфо- знам, кое се нарича ротор и кое статор ) .Просто съдя от мои и на приятели уреди . Но си спомням и една сага с ъглошлайфи на Елтос ( и Спарки) , тях не можах да ги "нахраня" на ротори :evil: също и на моя съсед - пак ротор на голям флекс български . Аз и оттогаз не съм си и купувал български - напатих се.
От мои уреди ,четири на брой с проблем които са били - в три причината е била статор и един път-ротор , и на двама мои приятели се оказа на техни машинки - статори . Споделям , а не твърдя ,че проблема е на 100% статор при колегата задал темата.....
П.п. "тънка" работа е пренавиването на ротора .Имам виброшлайф с проблем-ротор ,ако може на лично, някакви координати на човека занимаваш се с пренавиването на ротори.
Homunculus - помощник
95% ротор.
Не се занимавай с пренавиване, пълна загуба на пари.
Хвърляй го и си вземи Sparky, новите МА 2000 са доста читави и може да го намериш под 200 лева.
Идеален за домашна употреба.
juvigy - специалист
Моя е GWS 21-230 май нема да стане арматурата. Не знам какво му е може всичко да му е здраво , но нема кабел. Като ми остане време ще му сложа и ще пробвам.
emko - напреднал
Приятел и аз сьм на 95% за ротор,но по-добре го провери на някои бобиньор,дали има мьртва зона в ротора.Ако кажеш ще ти дам координати на майстора в Ловеч,много е добьр,навива ги, балансира,лакира,като фабрични ги прави, работи с куриери.Правил ми е над 20 машини,доволен сьм.Купих един чувал с перфоратори,кьртачи,дрелки,винтоверти от един познат,който се вьрна от Германия и повечето им искряха четките -излезе ротор.
lov - майстор
Аз обещах да му го дам защото ме попита на лични но съм го затрил и нямам време да мина по-край него. Тъй че ако го имаш му го дай, а и не знам може да е реклама но едва ли ще е лошо в един такъв форум да се знае наистина добър майстор. От негова страна най много някоя благословия да получим щото е затрупан от работа но поне не отказва от нищо нещо да направи.
Има си пълно оборудване. Изпичане след импрегнация както и за баланс.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на ротор от флекс БОШ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: