Ел. инструментите. Консумативи.
Илчо Илиев - майстор
Рових доста из форума,но не успях да намеря това, което ме интересува...
Искам да захраня винтоверт 12В с зарядно за акумулатор, възможно ли е ?
Ако е възможно, как да определя +...
Идеята е,че мога да взема винтоверт без батерия и зарядно за 5 лв( на битака мангалите продават), но за да взема батерия и зарядно ще е доста пари,а ако може да се захрани с такова зарядно, да се ползва вместо дрелка/винтоверт///
Знам,че е селска история,но....
fox_vt - майстор
Зарядното трябва да дава поне 10 А като минимума е 5А.За + на зарядното трябва да пише или е червения кабел а за + на винтоверта май най добре да го отвориш нз дали при грешно свързване няма да е проблем за електронния ключ.
Илчо Илиев - майстор
Благодаря за отговора колега, макар,че се надявах на повече мнения..
Зарядното ми за акум. мисля,е е 3,5 или 5А,много е старо и няма никакви надписи...
pansim - майстор
То за какво са ти повече мнения. Това което е казал колегата е вярно. Не по-малко от 10А на 12-14 волта. Ако винтоверта е на 18 волта разбира се и захранването трябва да е на 18 волта. Какво повече????

Със старото зарядно може да тестваш - има вероятност да работи ама само за проба. Ще бъде с доста малка мощност, щом е 3.5А
valerko - специалист
Аз на моя винтоверт му сложих зарядно от лаптоп, че имах излишно, 3,5А е, върти здраво, ама не съм го пробвал в реални условия.
Илчо Илиев - майстор
Взех от битака един винтоверт за 5 лв,но е без батерия и зарядно, отворих го и проследих кой кабел би трябвало да е +, изведох му кабели и го закачих към зарядно за акумулатор, работи, но наистина няма достатъчно сила, но и зарядното е малко, не се вижда колко А е...доста е старо,но както казаха и колегите по-горе, с малко по-яко зарядно ще стане.
Захранване на за лаптоп нямам ...излишно,но и те са слаби...до към 4 А са...
kozl - майстор
Импулсно захранване за светодиодно осветление 10А за 36 лв. в Конрад. Обаче за тая сума вероятно може да си намериш винтоверт на 220 V. Друг вариант да ползваш стар, но годен автомобилен акумулатор и да го зареждаш.
kuuuuuul - майстор
Купуваш си едно гелово акумулаторче 12в,връзваш го с тиксо или както се сетиш и си готов.
MamaMy - майстор
+1
Другия евтин вариант е старо компютърно захранване. Във всеки един компютърен сервиз ще ти намерят поне няколко ако им споделиш за какво ще го ползваш и повече от 5лв едва ли ще искат.

Тема "Захранване на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: