Ел. инструментите. Консумативи.
imegogo - специалист
здравейте трябва да вземам циркуляр но бюджета ми е ограничен засега съм се спрял на този http://www.tashev-galving.com/024+TSN+0 ... 1%8F%D1%80 някой има ли наблюдения над тази марка ?
bimbaeco - майстор
Здравей,
"Шепах" правят много добри машини и въпреки че тази е любителска, аз лично смятам, че е една от най-добрите за тези пари, които съм виждал да се продават в България. Все пак имай предвид, че, освен ако не ти трябва да дребни неща, ще се наложи да увеличиш масата и да преправиш линеала (поне на мен ми се наложи). Може да видиш в ebay.co.uk. Въпреки че за доставка до България ще платиш по 2,20 на килограм, пак ще можеш да купиш нещо по-добро за тези пари.

Мишо
Последна промяна от bimbaeco на ср апр 10, 2013 3:11 am, променено общо 1 път.
griffin - майстор
За тоя циркуляр не можеш да си направиш нулева вложка която да е точно около диска и ако работиш с прекалено тънки детайли примерно ти трябват летвички от по 4-5мм дебелина да си разбичиш има опасност диска да ги вкара в процепа. Поне за мен това е минус. Иначе линеала с сигурност ще трябва да си го преправя но то май на повечето машини е така :-). Може би изключая марковите. Но за бг е може би добра оферта, ако може да го разгледаш на място с някой който вече има циркуляр и си е блъскал главата с изобретенията на китайците. Вижте луфтовете по механизма за движение на диска настрани и нагоре и дали линеала единия се захваща добре отстрани а другия няма прекалено голем луфт в каналите това е са стандартните болки на тоя тип машини и като вземеш машината имай едно наум че първо трябва да си я настроиш а после ако се налага тук таме да я доработиш :-).
menka - напреднал
Според мен, това че не можеш да си направиш нулевата вложка не е минус, напротив, ще те принуди да си направиш нещо по-добро - нещо от сорта на тази шейна(или както там ги наричат тези приспособления в България) например.
Изображение

Тема "настолен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: