Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m - специалист
Здравейте, искам да ви питам с каква бормашина мога да бъркам теракол, гипс и боя.Трябва ли да има две скорости? Каква мощност трябва да има?Няма да я използвам за дупчене на бетон(имам си един перфоратор куче за тази цел), до сега не ми се е налагало да пробивам големи дупки, но ще ми трябва за бъркане. viewtopic.php?f=54&t=32381 <- тази дали е подходяща :? ? Мерси предварително.
mirk - майстор
Купи си една бъркалка със захват СДС+ и карай с перфоратора. :) Аз се изхитрих и така направих, взех най голямата бъркалка с СДС която намерих и сега си бъркам на воля с къртача. Бърка даже и кофи с бетон :-D ако е малко по сух, завърта пълна кофа над 20кг без проблеми.
Smarin - специалист
mirk написа:
Купи си една бъркалка със захват СДС+ и карай с перфоратора. :) Аз се изхитрих и така направих, взех най голямата бъркалка с СДС която намерих и сега си бъркам на воля с къртача. Бърка даже и кофи с бетон :-D ако е малко по сух, завърта пълна кофа над 20кг без проблеми.
Колега явно не си цениш инструмента (или ползваш евтинийки и докат изкара) , но да бъркаш с перфоратора си е жива глупост или си купуваш бъркалка или прежалваш една не много скъпа бормашина
van4o_m - специалист
lazo_2 написа:
Колега явно не си цениш инструмента (или ползваш евтинийки и докат изкара) , но да бъркаш с перфоратора си е жива глупост или си купуваш бъркалка или прежалваш една не много скъпа бормашина
Това ми е идеята по-евтина бормашина, а пък ако издъхне от бъркането е с 2 години гаранция.Не искам да си купувам бъркалка за един ремонт.Бормашината, ако остане здрава, ще ми стои за резерва или за някоя по-голяма дупка или винт.Въпросът ми е каква колко вата и дали да има 2 скорости или няма нужда?
koleto84 - специалист
За 900-вата ще ти вършат работа,ама ако е СКИЛ не знам.
Аз лично вече избягвам тази марка.
mirk - майстор
Райдера кво да го жаля, газ до дупка :lol: а и той е 1100W и бъркането не му е никакъв проблем.
Kumay - майстор
van4o_m написа:
Това ми е идеята по-евтина бормашина, а пък ако издъхне от бъркането е с 2 години гаранция.Не искам да си купувам бъркалка за един ремонт.Бормашината, ако остане здрава, ще ми стои за резерва или за някоя по-голяма дупка или винт.Въпросът ми е каква колко вата и дали да има 2 скорости или няма нужда?
Първо гаранцията е за дефектирали машини, а не за неиздържали на зор!
Ако е за домашен ремонт - над 650W и задължително двускоростна.
Бъркане на първа скорост, по възможност около 800 оборота! В момента Спарки BUR2 160E е на промо - 139лв. Тя ще ти върши работа.
Ако е за работа - BU2 350 за 200лв е компромисен вариант!
van4o_m - специалист
Kumay написа:
van4o_m написа:
Първо гаранцията е за дефектирали машини, а не за неиздържали на зор!
Ако е за домашен ремонт - над 650W и задължително двускоростна.
Бъркане на първа скорост, по възможност около 800 оборота! В момента Спарки BUR2 160E е на промо - 139лв. Тя ще ти върши работа.
Ако е за работа - BU2 350 за 200лв е компромисен вариант!
Благодаря за отговорите.Kumay, аз си имам една бормашинка 750W син бош, но е едноскоростна и върт. момент й е малък. Затова мисля да си купя някоя евтина по-голяма, която само за бъркане ще я ползвам и евентуално някоя по-голяма дупчица или винт.Sparky BUR2 160E е на добра цена, но дали ще се справи с бъркане на теракол?
п.п. Другите вариянти са гореспоменатия скил или някое тотално куче от сорта на райдер, което да не го мисля изобщо. Машина под наем не ме устройва, защото няма да бъркам само 1 ден и ще ми излезе доста солено.
dpp - специалист
Попитай тук в базара. Сега по великден ще излязат BUR2 350E. Имам такав аи от седмица я ползвам. Ням аголяма бъркалка която да ен врътка. Много мощна и добре конструирана. Оставете идеята да буркате с перфоратор! Като ти заминат лагерите на перфоратора и ще ти излезне цената на един БУР 350 да го оправиш...
mirk - майстор
К'во му е на перфоратора, като замине ще си взема пак същия за 150пари :lol: Да няма за това че ще разбъркам 5 торби на година да си купувам бъркалка. Бормашината която предлагаш е наистина здрава имах такава служебна едно време. Да си я купи тоя дето ще бърка по 5 торби на ден, аз ще си карам с райдера.

Тема "Бормашина за бъркане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: