• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
MIRO_073 - майстор
Здравейте,

Имам намерение да си купя електрожен-инвертор. Спрял съм се на този.

http://www.alo.bg/689536

Има ли го някои от Вас или пидобен и как работи? Електроди ще ползвам макс 3,2мм

Благодаря
MIRO_073 - майстор
То е ясно, че е китаец какъв да е друг. Затова питам дали някой го е ползвал и как работи. Ако исках мнение по чувство щях да питам жена ми. Извинявай, ама е така. Поне кажи какво му е мноооо съмнителното според теб
jekasus - майстор
Склонен съм да му вярвам
dragozow написа:
На пазара има много евтини машини от неизвестни марки от търговци без адрес, продават се без документация и платежен документ. Естествено са боклуци и не стават за нищо. Например WS 200, WSM 200. Обикновено са червени, има и жълти, зелени. Някои имат и шланг за аргон, продават се за 300-400 лв или кой колкото се мине. На машината пише 160 ампера, реално няма 130 и е пълен та.ак.
viewtopic.php?f=56&t=23365&start=140
MIRO_073 - майстор
Да и аз четох мненията. Затова искам да взема 200А, че да имам 140-150А

Уточнение:не е за професионална работа
Последна промяна от MIRO_073 на пет май 03, 2013 7:30 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
Нищо съмнително ,просто китаец! Това са тъй наречените "хасковски електрожени" който се продава от няколко години по най различни сайтове, мненията и отзивите за тях също са различни но общо взето за парите си са добри -вършат работа !
Само че не те съветвам да купуваш от тези жълтите - по евтини са но пък са и по слабички и вероятността да дефектират също е по голяма !Така че ако си решил да да си купуваш такъв евтин апарат по добре прежали още стотина лв.и си купи малко по скъпия модел (червения) -360-400лв.Изображение
На снимките също се вижда че и ВИГ горелките са различни -тази черната която е към червения апарат е напълно стандартна и се намират консумативи за нея а за жълтата няма консумативи !
Изображение
Имам впечатления и опит и с двата апарата затова ти предлагам да си купиш по скъпия и то от този търговец http://viki-mashini.alle.bg/%D0%B5%D0%B ... %BD%D0%B8/ само е че последния апарат който един познат си купи също е със жълта горелка така че като се обаждаш по телефона направи уговорка горелката по възможност да не е от жълтите а от черните !
Успех в избора!
Последна промяна от agj на пет май 03, 2013 7:35 pm, променено общо 1 път.
MIRO_073 - майстор
Благодаря за мнението. В тия времена с трици маймуни се опитваме да ловим.
colyo - специалист
Ако не е много късно да се включа. Преди месец ходих до "Киров" по работа и се заприказвахме с едно от момчетата, че съм решил да си взима инверторче. Младежа изкара една много сладка 160А полупрофесионална машинка и ми направи цена 430 лв. Та мисълта ми е ако имаш познат, който ползва отстъпка при тях, да си вземеш чрез него. Сервиза им е много добър.
MIRO_073 - майстор
Не не е късно. Това с инвертора ще стане в близко бъдеще. Още събирам мнения. Благодаря
gogo7777 - майстор
Поне кажи какво му е мноооо съмнителното според теб
Ами само кабеляците (ако не са от дървените :-D ) и шланга струват половината от цената. Прави си изводите....Изглежда супер оферта за без пари :-D .

За триците си прав, но и тея трици дето си отделил не ги хвърляй е така на вятъра. Идва лято и при тия машини рязко им намалява ПВ-то :-D Ще заваряваш на пресекулки и то само с 2,5мм. В обявата пише само за габарити, тегло и консумация, нищо съществено. Нито ПВ, нито напрежение на празен ход. Ако си чел внимателно предишните теми, щеше да видиш един мой пост дето разказах за същия електрожен и едни мангали. Даваха ми го за 200лв. и издържа само 5 електрода :-D
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за инвертор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: