Ел. инструментите. Консумативи.
Leam - напреднал
Помогнете за ремонта на два много архаични български големи ъглошлайфи от снимките.
Проблема е в изронен пиньон и на двата. Пиньона се завива в ротора като болт.
Короните са горе долу в добро състояние. Само не ми е ясно как се демонтират - приличат ми на горещо набити на вала. Как да ги демонтирам с нагряване и скоба ? Иначе всичко по машините е ок. Лъснал съм колекторите, нови четки

Машините са на едни добри селски майстори и имам силно желание да им помогна, но нямам възможност направо да им закупя нови ...

Дайте съвет от къде да намеря частите ...

Благодаря за вниманието !

polb@abv.bg

Прикачен файл

DSC_2409.jpg
DSC_2409.jpg (6.28 KиБ) Видяна 3236 пъти

Прикачен файл

DSC_2411.jpg
DSC_2411.jpg (7.04 KиБ) Видяна 3236 пъти
zandana - напреднал
Имам един разпилян от същия вид , заради изгорял ротор.Мога да ти го пратя , но е на село .Предполагам в събота , ще съм там.Ако се интересуваш пиши.
shotik - майстор
В София ,кв Редута,ул Плачковски манастир до кръстовището с ул Каймакчалан има сервиз,който от много години обслужва гаранционни и извън гаранционни флексове на ловешкия завод,виж там .
lov - майстор
Правени са по най различни начини. Първо бяха с шпонка после топло набити че после и лепени. Лошото е и че зъбните двойки вървят комплект. Виж колегата да ползваш неговия а и аз има разни неща ама на мен трябва да си ми до главата че да изровя нещо. Имам една още по стар модел дето я вардя за музеен експонат щото едва ли в Спаркито някой се сеща какво е представлявал първия им произведен . Зъбните двойки са същите и ако минаваш по моя край ще ти го подаря.
Leam - напреднал
Благодаря ! Пратих ЛС
Leam - напреднал
Благодарение на колегата zandana единия ъглошлайф оживя !!!

zandana, да си жив и здрав! Сърдечно ти благодаря за безвъзмездната помощ !
Leam - напреднал
Здравейте колеги! През празниците се опитах да съживя и втория флекс, всичко му подмених и работи идеално, НО остана само да намеря нова опашка/пиньон за ротора - завива се в ротора.

Търсих на доста места , но безуспешно - твърде архаични машини ........

ако някой отново може да помогне ще е много добре !

Благодаря Ви !
ivanj - специалист
Tрябва да погледна в гаража но довечера.Може цял ротор да имам.

Тема "Помогнете за ремонта на много архаичен български ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: