• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Tzezar - специалист
Не знам дали тази тема е за тук, но ако модераторите преценят нека да я преместят. Тъй като става въпрос за ел.инструменти та въпросът ми е конкретно за консумативите на шлайфмашините с велкро захващане.Не може ли от обикновена шкурка с подлепяне на някаква материя към нея да си направим сами необходимите консумативи.Просто си режеш след това на размер.
EDI - майстор
Не си заслужава, по-добре е да се закупят фабричните.
Tzezar - специалист
Защо Еди? Аз си мисля че няма да е сложно изпълнението.Имам в предвид без дупките за отвеждане на праха.Сега лятото може да се работи на открито и си мисля дали няма да е по-евтино да си направиш сам необходимите шкурки.А и можеш да си направиш който си искаш номер, а не само това което има в магазина. Като гледам самата материя за велкрото не е някаква кой знае колко специална.
EDI - майстор
Ако ти се занимава, можеш да си направиш, спор няма.Най-евтино ще ти дойде да ползваш инструмент с обикновения захват - щипки.Можеш и велкро да спретнеш - ама ще лепиш, ще го чакаш да съхне, слоя от долу не се знае дали ще стане равен и такива разни неща.Та, според мен не си заслужава.Освен това велкрото за шкурките е бая ситно, не знам къде ще намериш и дали се продава.Сега вече има всякакви размери шкурки тип велкро, пък и цените им спаднаха съвсем.Моя виброшлайф има и двата типа захващане и велкро и обикновения и да ти кажа по-често ползвам обикновеното захващане със щипките - като взема няколко метра шкурка, нарежа си листи и така.Според мен единственото предимство на велкро е, че има фабрични отвори за прахолята.Продават се и шкурка велкро на рула, всякакви зърнености, това също можеш да опиташ, ето тук да видиш - http://www.elitsa-3.bg/sandpaper/paper.htm .
Tzezar - специалист
А това вече е нещо.Моите шлайфчета са само на велкро и затова се замислих по въпроса.Но рулата определено са вариант.
griffin - майстор
Колега велкро шкурките може да си ги направиш сам обаче материята която ще избереш е много важна при мен калпавите(евтини-немаркови) шкурки падат след 10-на мин работа примерно, марковите се вържат доста дълго. Проблема на немарковите явно е че влакната се накъсват и шкурката не задържа. Иначе по въпроса с лепенето хелметекс плата и шкурка има щанци за изрязване на отворите но честно казано не знам струва ли си. В момента шкурката е към 1 лв мисля и ако машината ти има намаляване на оборотите не се задръства много :-)
Tzezar - специалист
Имам делта и ексцентър шлайф от Лидълските.Те имат само велкро захващане и за съжаление оборотите им не се регулират.Идеята ми беше да си направя шкурки, които да ползвам само при работа на открито, а за вътре ще си купя такива с дупки за прахоотвеждане. Ще послушам Еди и ще си купя готови рула на метър и ще си режа. Просто не знаех, че има такива.Благодаря на всички, които помогнаха.
EDI - майстор
То и аз не знаех, ама като разрових, изскочи този линк, който пуснах.Сигурно и другаде се продава велкро на метър.
griffin - майстор
Значи няма ецентър или делта с друго освен велкро поне аз не сам виждал де :-), мисля че само тия които са плоча отдолу имат щипки.
Значи щом имало велкро на руло нямаш проблем направи си едно парче шперплат с големината на диска на шлайфа сложи 8 дибли там където са дупките на шлайфа(може да мериш с някоя стара шкурка) и като залепиш новоизрязаната си шкурка от рулото просто го натисни на пластината така че подострените дибли да скъсат шкурката на местата на дупките и вола имаш си дупки. Един жокер маркирай къде да съвпадне пластината с основата на шлайфа. За виброшлайфовете на бош идват фабрично с такава пластина така че да може да си правиш шкурки с дупки :).
EDI - майстор
То няма и как да има.Мая е вибро, затова е с двете системи.Това на руло е добра работа, цепиш си и си работиш.
  • 1
  • 2

Тема "Шкурка с велкро захващане - направи си сам!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: