Не знам дали тази тема е за тук, но ако модераторите преценят нека да я преместят. Тъй като става въпрос за ел.инструменти та въпросът ми е конкретно за консумативите на шлайфмашините с велкро захващане.Не може ли от обикновена шкурка с подлепяне на някаква материя към нея да си направим сами необходимите консумативи.Просто си режеш след това на размер.
- 1
- 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Tzezar
- специалист
19 мнения в "Шкурка с велкро захващане - направи си сам!"
Tzezar
- специалист
Защо Еди? Аз си мисля че няма да е сложно изпълнението.Имам в предвид без дупките за отвеждане на праха.Сега лятото може да се работи на открито и си мисля дали няма да е по-евтино да си направиш сам необходимите шкурки.А и можеш да си направиш който си искаш номер, а не само това което има в магазина. Като гледам самата материя за велкрото не е някаква кой знае колко специална.
EDI
- майстор
Ако ти се занимава, можеш да си направиш, спор няма.Най-евтино ще ти дойде да ползваш инструмент с обикновения захват - щипки.Можеш и велкро да спретнеш - ама ще лепиш, ще го чакаш да съхне, слоя от долу не се знае дали ще стане равен и такива разни неща.Та, според мен не си заслужава.Освен това велкрото за шкурките е бая ситно, не знам къде ще намериш и дали се продава.Сега вече има всякакви размери шкурки тип велкро, пък и цените им спаднаха съвсем.Моя виброшлайф има и двата типа захващане и велкро и обикновения и да ти кажа по-често ползвам обикновеното захващане със щипките - като взема няколко метра шкурка, нарежа си листи и така.Според мен единственото предимство на велкро е, че има фабрични отвори за прахолята.Продават се и шкурка велкро на рула, всякакви зърнености, това също можеш да опиташ, ето тук да видиш - http://www.elitsa-3.bg/sandpaper/paper.htm .
griffin
- майстор
Колега велкро шкурките може да си ги направиш сам обаче материята която ще избереш е много важна при мен калпавите(евтини-немаркови) шкурки падат след 10-на мин работа примерно, марковите се вържат доста дълго. Проблема на немарковите явно е че влакната се накъсват и шкурката не задържа. Иначе по въпроса с лепенето хелметекс плата и шкурка има щанци за изрязване на отворите но честно казано не знам струва ли си. В момента шкурката е към 1 лв мисля и ако машината ти има намаляване на оборотите не се задръства много 

Tzezar
- специалист
Имам делта и ексцентър шлайф от Лидълските.Те имат само велкро захващане и за съжаление оборотите им не се регулират.Идеята ми беше да си направя шкурки, които да ползвам само при работа на открито, а за вътре ще си купя такива с дупки за прахоотвеждане. Ще послушам Еди и ще си купя готови рула на метър и ще си режа. Просто не знаех, че има такива.Благодаря на всички, които помогнаха.
griffin
- майстор
Значи няма ецентър или делта с друго освен велкро поне аз не сам виждал де
, мисля че само тия които са плоча отдолу имат щипки.
Значи щом имало велкро на руло нямаш проблем направи си едно парче шперплат с големината на диска на шлайфа сложи 8 дибли там където са дупките на шлайфа(може да мериш с някоя стара шкурка) и като залепиш новоизрязаната си шкурка от рулото просто го натисни на пластината така че подострените дибли да скъсат шкурката на местата на дупките и вола имаш си дупки. Един жокер маркирай къде да съвпадне пластината с основата на шлайфа. За виброшлайфовете на бош идват фабрично с такава пластина така че да може да си правиш шкурки с дупки
.

Значи щом имало велкро на руло нямаш проблем направи си едно парче шперплат с големината на диска на шлайфа сложи 8 дибли там където са дупките на шлайфа(може да мериш с някоя стара шкурка) и като залепиш новоизрязаната си шкурка от рулото просто го натисни на пластината така че подострените дибли да скъсат шкурката на местата на дупките и вола имаш си дупки. Един жокер маркирай къде да съвпадне пластината с основата на шлайфа. За виброшлайфовете на бош идват фабрично с такава пластина така че да може да си правиш шкурки с дупки

- 1
- 2
Тема "Шкурка с велкро захващане - направи си сам!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература