• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
maptod - специалист
Здравейте,
май съм се навил да си взема една Макита, но не съм в час със сериите и производството им. Да отбележа, че се намирам в Англия и така като ги превъртях спрямо БГ сайтовете и Ибей, тук е по-евтино. Та, ще се позлва за тенекеджийска дейност - рязане на вежди, прагове, пилене на заварки. Искам да е от тези тънките, които се държат удобно с една ръка и да е минимум 840w, 1050w. Готов съм да заделя средно 120 паунда(270лв).
swissmad - специалист
Аз имам модел GA5030, 720W който е с най-тънкия корпус и е много удобен за работа с 1 ръка но е по-слаб от твоите изисквания
Прикачен файл:
макита 5030.jpg
макита 5030.jpg (18.7 KиБ) Видяна 4977 пъти
Щом имаш възможност да дадеш 120 паунда за ъглошлайф вземи си модел 9565H,1100W или 9565HZ,1100W(в България по магазините са по около 270 лева )които са с по-дебела ръкохватка но имат доста повече мощност и повече екстри като:торсионно демпфериране (SJS) предотвратява откатните удари и дава възможност за плавно тръгване,патентованото Zick-Zack-покритие на ротора и подобрената изолация на статора, дава възможност за много голямо натоварване на машината ,самоизключващи се четки , ограничаване на пусковия ток
Прикачен файл:
MAKITA-9565H.jpg
Успех с покупката.
.
ZEDYCUS - майстор
9558 e 840 вата. Дебелината мисля е същата като на модела, който е посочил колегата.
swissmad - специалист
Да ,модела 9558HN, 840W е като размери по-скоро като 9565H (т.е. с по-дебелите дръжки)
Прикачен файл:
makita-9558hn.jpg
makita-9558hn.jpg (39.66 KиБ) Видяна 4966 пъти
и интересна особеност която четох за него е ,че има въртяща се на стъпки по 90 градуса редукторна кутия.Цената в България на този модел е около 200 лв.Според мен ако даваш толкова пари (не ,че този модел е лош) по-добре дай още малко и вземи по-мощния.А и ако в Англия са по-евтини ....Ти прецени.На мен критерия като купувах моя беше ,че ми трябва ъглошлайф с по-малка редукторна кутия и този който взех ми върши перфектна работа.С по-малка редукторна кутия от този не съм виждал.
jekasus - майстор
nikolson,не става за една ръка.
Kumay - майстор
За твоята работа GA5030/намира се и за 149,00лв/ е достатъчен! Ако искаш малко резерв от мощност - 9558HN/179,00лв/.
9565HZ/259,00лв/ е доста по-голям и по-тежък! Освен SJS, други екстри няма! :wink:
maptod - специалист
Може и еквивалентен син Bosch, ако въобще двата производителя има база за сравнение/
swissmad - специалист
Когато купувах Макитата гледах и този модел на БОШ -GWS 7-125, 720W
Прикачен файл:
bosch-gws-7-125.jpg
bosch-gws-7-125.jpg (42.4 KиБ) Видяна 4887 пъти
или подобен с изтънена ръкохватка и при заглеждане в етикета се оказа ,че е произведен в Китай което бързо ме отказа от покупката както наскоро се отказах и от един ръчен циркуляр БОШ модел - GKS 190 Professional
Прикачен файл:
бош гкс 190.jpg
бош гкс 190.jpg (7.36 KиБ) Видяна 4887 пъти
който също се оказа произведен в Китай и отново си купих Макита.Е да ,сега ще кажете ,че Бош имат фабрика в Китай и ,че това китайско не е като другото китайско и т.н и т.н.Е да ама като давам пари за нещо което да не е китайско не искам да е произведено там дори и да е БОШ.
Chefo77 - майстор
swissmad написа:
Когато купувах Макитата гледах и този модел на БОШ -GWS 7-125, 720W
Прикачен файл:
bosch-gws-7-125.jpg
или подобен с изтънена ръкохватка и при заглеждане в етикета се оказа ,че е произведен в Китай което бързо ме отказа от покупката както наскоро се отказах и от един ръчен циркуляр БОШ модел - GKS 190 Professional
Прикачен файл:
бош гкс 190.jpg
който също се оказа произведен в Китай и отново си купих Макита.Е да ,сега ще кажете ,че Бош имат фабрика в Китай и ,че това китайско не е като другото китайско и т.н и т.н.Е да ама като давам пари за нещо което да не е китайско не искам да е произведено там дори и да е БОШ.
А ти защо си мислиш, че Макитата не е китайска? :lol: :lol: :lol:
Брат ми има GA5030 (или май беше 5034), аз имам 7-115Е, разликата е от небето до земята в удобството. И то не в полза на Макитата, макар да ги уважавам повече като марка.
Не е срамно голяма марка да произвежда в Китай. Но е неприятно да го крият. А Бош не крият къде сглобяват.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте ъглошлайф Makita 125mm" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: