Ел. инструментите. Консумативи.
ohdan - специалист
:?: Смачка се едната резба на корпуса за шпилката с като се притяга шината и сега не мога да я притегна хубаво.Опитвах се на два пъти да реша проблема като първият път отвих шпилката и прекарах с метчик резбата отново колкото да се дооформи, но след кратко рязане пак излезна. Вторият път пробвах с някакво лепило което уж било за метал ,но уви, пак същото :sad: Имал ли е някой проблем от такова естество и как го е решил, да сподели. Имам идея някаква да пробия по-голям отвор, навия резба на която да завия по-голям болт без глава, на който съответно да повторя същата операция ,обаче с размер за отвор и резба съответсващи на шпилката. Само че :? ,при всичките тези операции, дали няма да напълня машината със стружки и да трябва да изхвърля цялата резачка ?
Благодаря предварително!
gogitko - специалист
На корпуса на какво ?
шоп - майстор
Резачка....шина...предполагам става въпрос за резачка за дърва и проблема е в една от шпилките, които притягат шината.

Опитай още веднъж с метчик 2 и 3 размер да оправиш резбата и ако не стане разпробиваш и минаваш на по-дебела шпилка. Разбира се ще пазиш да не влизат алуминиеви стружки в канала за смазване.
iivanov - майстор
Тоя корпус се казва картер и се сменя.И не е евтин.Ако го има де. :-D Каква е резачката?
А иначе самодейноста може да е опасна.
ohdan - специалист
Това е резачкатаhttp://media.snimka.bg/s1/1777/029797849.jpg?r=0 вече нарязах нова резба с метчик 10 където завих болт който от другата страна след престъргване навих резба за 8 , тъй като няма как да влезе иначе шината. За стружките , евентуално влезли в картера , сега ми е въпросът преди да пристъпя към пускане в действие :?: С нещо да се измие или какво?
Илчо Илиев - майстор
За да влезнат стружки в картера, трябва да е проходен отвора към картера.а това много ме съмнява....
Дака, отвора имаше ли "дъно", ако е опирал метчика, няма страшно, пали и почвай дървата, иначе, трябва да се разглоби нацяло и да се почисти всичко и да се сглоби...
Просто не вярвам тези отвори да са проходни към картера....
iivanov - майстор
Не вярвам да има проблем.На тези неща функцията е да държат всичко заедно.
шоп - майстор
Разбира се че отвора е глух и тези резби служат само за притягане на шината. Само внимавай да няма стружки в канала от който идва маслото за смазване на шината.

Ако все пак те притеснява, обърни резачката с отвора на резбата надолу и с една спринцовка с нафта или бензин прочисти.
ohdan - специалист
Ами да, вече мога да режа дървата като пристигнат, чакам ги всеки момент. Днес,утре или най-малко в други ден , трябва да ги докарат. Но пробата я направих , всичко си е :supz: За отворите , не знам на другите как са, при мен и двата бяха отворени. Наложи се да отвивам и другия по простата причина че след нарязване на резбата се страхувах от стружките попаднали вътре. Картер е това , събира маслото за смазване на веригата,абсолютно нищо друго няма вътре. От там чрез маркуче със специален филтър отвежда маслото към канал от който хвърля към веригата. Филтърът е от мн. финна материя , така че дори и стружки не могат да преминат през него. Точно с бензин го измих картера , като при това два пъти чрез яко разклащане, и след оставяне да засъхне хубаво, при отворен отвор от където се налива маслото и отвити двете шпилки, с едно яко продухване с въздух, стана вътре като нов. Това се вижда добре заради отворите през които влиза светлина. Ами това е, на всички които изказаха мнения едно голямо Благодаря и :partyman:

Тема "смачкана резба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: