Ел. инструментите. Консумативи.
lz1mak - специалист
Здравейте,

налага ми се да пробивам отвори в алуминиеви тръбички, дебелина на стената 0.8-1мм. Свредлото е фи 3мм. С настолна бормашина е много по-удобно. Решено и сторено. Купих си тази бормашина от Пазарджик:

http://raider.bg/bg/detail_8.html

В магазина я пробвахме, завъртя. Прибрах се и не съм се занимавал повече с нея, щеше да ми трябва след седмица. Като дойде времето, слагам свредло фи3, подготвям се да пробивам, включвам, завърта за 10 секунди и спря. Изключих я от контакта, пак пробвам, не ще да завърти. Хайде обратно в магазина, оттам ме пратиха в сервиза. Момчетата я оставиха на тезгяха и казаха, че им трябвало време да я обмислят.
Машината е много елементарна, един бутон за включване, кондензатор и мотор /средното ми е механотехникум, поне елементарна култура имам/. Нямаше заклинване, мотора се въртеше на ръка лесно.
И оттогава ме мотат. От сервиза момчето каза, че опитал сам да я поправи, но не могъл. Пратили му нов мотор, но и с него не могъл да я подкара. Питам го, какво правим, техниката ми трябва. Казва момчето, от мен не зависи, не мога да я подменя или оправя. От сервиза ме пренасочиха към Евромастер /генералния вносител за България/. Вече бях прочел закона ЗЗП и знаех, че не е моя работа да търся Евромастер ама хайде. Обещаха съдействие, жената каза "Ще разнищя случая веднага и ще ви се обадя". И няма никой.

Другата седмица изтича 1 месец от даването на машината в сервиза на магазина в Пазарджик.

Моля за съвет за добра настолна бормашина, тука само забих 160лв, и както е тръгнало нищо няма да стане. Шибана работа с тия търговци.
Ще очаквам предложения за модели на настолни бормшини, ще се ползва за пробиване на отвори фи3мм в алуминии с дебелина около 1мм.
Благодаря на всички!
Марин

Прикачен файл

RaiderRDP-BD04.jpg
EDI - майстор
То в общи линии всички машини на такива цени са един тертип, само боята различна.Виж из продавалника, там се появяват истински машини.Малко повече пари от 160 лева, ама ще я имаш вечно.
lz1mak - специалист
Разгледах наличните обяви в "Продавалник". Има сериозни машини, направо са огромни по моите представи. За цехове ще са екстра, обаче тръгват на по 800+ лева. Голяма хапка за мен. Аз ще пробивам само алуминиум макс 2мм дебелина със свредло фи3мм.

Попаднах на следната машина в нета, два пъти по-скъпа от Райдера. Имате ли наблюдения от нея, ново ми е като марка:

http://www.domshop.bg/product/9427/nast ... -13-t.html

Теоретично има по-слаб мотор, но поне да върти. С райдера в голям филм влезнах. При мен въртя под минута. В сервиза след ремонта е въртяла още по-малко преди да спре. И сега нито я подменят, нито парите връщат. Днес изтича месеца време и май ще има "Защита на потребителя".

Прикачен файл

td13t.jpg
td13t.jpg (41.06 KиБ) Видяна 4220 пъти
EDI - майстор
То това е същата машина, но с друга боя.Изчакай да мине месеца, вземи си парите от тези, и си вземи една хубава стойка за бормашина, СПАРКИ да речем, и хубава бормашина за нея.Според мен за твоята работа това е оптимален вариант.
lz1mak - специалист
EDI написа:
То това е същата машина, но с друга боя.Изчакай да мине месеца, вземи си парите от тези, и си вземи една хубава стойка за бормашина, СПАРКИ да речем, и хубава бормашина за нея.Според мен за твоята работа това е оптимален вариант.
Благодаря,

днес изтича месеца и току що ми се обадиха от сервиза да си взема машината. Човека отказа да я тества със свредло. Отивам на място, ще си купя от същия сервиз свредло фи13мм /това е максималното свредло по сцецификация/ и ще пробвам да пробия една ламарина 2мм пред тях. То ще си покаже.
ESPACE - майстор
На Райдерския сервиз това с обаждането на 30-тия ден им е коронния номер. Единствената машина от тази марка, която имах за една година престоя три пъти по 30 дни в сервиза.

Тема "Съвет за настолна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: