Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте, налага ми се да закупя още един ъглошлайф. Трябва ми лека машина, удобна за работа с една ръка. Шлайфа няма да се товари много, но се използва всеки ден. Видях въпросното метабо на цена 170лева и се чудя дали да се оборудвам с една бройка или да си взема още една макита 5030. Попринцип 700те вата на макитата са ми достатъчни, но запаса от мощност винаги е плюс. Харесва ми бързият и сравнително евтин сервиз на макитата, докато при метабо е малко по-тегаво обслужването/ремонта. И най-вече дали метабо са това което бяха преди, защото от много места чувам, че няма много общо със старите и доказали се машини. Ще съм благодарен ако някой сподели опит и впечатления.
rositodor - специалист
Това Metabo не го знам какво е ,но според мен заложи на сигурното и вземи макита.... :?
Chefo77 - майстор
Аз бях писал в друга тема, че в момента в Тръпкови Bosch GWS 7-115 е на 109 лева. С много малък диаметър на тялото, почти го обгръщаш с ръка, което е много удобно. Ако искаш регулиране, 7-115 Е е на 169, може да се търси отстъпка и там.
marian1 - майстор
Имах Метабо преди време, старата серия ( без гума по тялото) забравих модела.
Впечатленията ми са: Добре работи, "мазно" мощно
Проблем ми беше, че е дебел за работа с една ръка, и липсата на обороти - имах 1050 ватовия модел.
Предимство е бързата шайба - много по добра от на бош и хилти - според мен- по тънка е и по лека - ползвах го за рязане, шлайфане на камъни и плочки.
Сега ползвам бош 1500 с обороти - малко му е по-тънко тялото - но пак не ми е много пасващ в ръката - имах и много стар бош - много удобен, много тънко тяло - ама отиде... Сега пък тия от Ташев, не желаят да ми обърнат тялото - въпреки че пише че може - по удобно ще е за вкючване - аз не желая да го барам, за да не отпадне гаранцията

Тема "Въпрос за ъглошлайф Metabo W11-125 quick" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: