• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
anabolicbeast - специалист
Спрял съм се на тези 2 машини, понеже имат доста настройки, удар и имат опция за регулиране на въртящият момент за използване като винтоверт. Искам да попитам дали някой има впечатления от някоя от двете и дали са издръжливи на по-сериозно натоварване примерно за повечко дупки в бетон? Благодаря предварително!
iivanov - майстор
Имам bur 150 cet от доста години.Досега му се е прецаквал копчалъка за ударното и реверса .Сменяни са четки и лагер.Малко тежка и неудобна е като винтоверт,а за моделите, които споменаваш забрави да ги ползваш за това.Освен, ако не се изживяваш, кат бат Рамбо с картечницата. :-D
PS Това не са къртачи. :partyman:
iivanov написа:
Имам bur 150 cet от доста години.Досега му се е прецаквал копчалъка за ударното и реверса .Сменяни са четки и лагер.Малко тежка и неудобна е като винтоверт,а за моделите, които споменаваш забрави да ги ползваш за това.Освен, ако не се изживяваш, кат бат Рамбо с картечницата. :-D
PS Това не са къртачи. :partyman:
Под дупки имах предвид не къртене, а примерно дупка за дюбел! Колкото до винтоверта ще я ползвам за по-сериозни случаи! Просто искам някаква комбинирана машина на която съответно да мога да разчитам възможно най-дълго! :supz:
mitko64 - майстор
Дупки прави, но трябва доста търпение. Моята 350Е я тествах на гранит за Ф10,направи дупката, но сигурно 5 мин. млатих камъка( перфоратор се справя за 5 сек.). Малко ми е странна употребата като винтверт, освем ако не завиваш 12Х600 винтове.Силата и е работа с метали и бъркане като миксер до 30литра.
iivanov - майстор
Тогава 150 сет е твоята машина.Пробивал съм бетон с 16ка. :? Всъщност май се опитвах да я ползвам, като къртач. :-D Модела, доколкото знам, е разработка на Техническия във Варна.Навремето спарки се произвеждаха в Ловеч, ама сега, не знам...
mitko64 - майстор
150-тицата е слабичка, но за тухли става. Имам я също, без СЕТ копчалъците. Иначе за работа с една ръка става и завива успешно 6Х150 в чам. Любимата ми ловечка е BUR2 160E, но ми я откраднаха.
Както казах като винтоверт ще я използвам за много тежки случаи, понеже имам акумулаторен, който ми върши работа, но е слабичък. Но и мен основно ме притеснява, че като ударна бормашина няма да върши много добра работа, а аз ще дупча повече бетон! Колкото до перфоратора е ясно, че яде всичко като кашкавал, но ми идват скъпички, а и свредлата са доста по-скъпи от обикновените цилиндрични. Идеята ми беше да я използвам като мултифункционален инструмент, но явно съмненията ми, че е добра при ударно пробиване се потвърдиха. Работил съм с една стара на "Елпром Ловеч" (Елтос), която е наполовина по-слаба и помня, че доста зле беше с удара..
mitko64 - майстор
Премисли наобратно стратегията- перфоратор с опциии като бормашина и винтоверт, Тези копчалъци СЕТ електроники създават само проблеми. Аз купих двускоростен от Германия и го уркам за какво ли не.
iivanov - майстор
Десятка в бетон е нормално за 150-ицата, нагоре е зор.А СЕТ копчалъците ти дават плавен старт и защита от претоварване.Като винтоверт е достатъчен за тежки условия.
iivanov написа:
Десятка в бетон е нормално за 150-ицата, нагоре е зор.А СЕТ копчалъците ти дават плавен старт и защита от претоварване.Като винтоверт е достатъчен за тежки условия.
250 как се справя с бетона, предвид мощността от 1010 вата (която е консумираната). Мисля да се спра на 250, защото и двата са с една и съща мощност, но от 350 са изкарали доста по-голям въртящ момент и ми се струва изнасилена работа...
  • 1
  • 2

Тема "Sparky BUR2 250 CET или BUR2 350 CET?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: