Ел. инструментите. Консумативи.
reingar-x - специалист
Здравейте искам да си купя жираф и прахосмукачка за лични нужди.Наскоро попаднах на един обект,на който засякох друг майстор който шкуреше с жираф Енхел и прахосмукачка RAIDER RD-WC01.Направо останах изумен бях чел,че само висок клас могат да издържат на праха от шпакловката.Пробвах за малко жирафа освен неприятни вибрации,когато е на по-висока степен не открих.Със сигурност няма нищо общо с фестул и другите машини от този клас,но и цената е друга.Въпроса е към кой бюджетен модел жираф бихте ме насочили,и тази прахосмукачка на райдер колко ще издържи на напъна?
addicted - специалист
Аз съвсем на скоро си ги купих тея неща за лични нужди. Прахосмукачка Karcher Wd3, беше на промоция в един от големите магазини, няма да казвам че е практикер, мисля че беше 129 лева. Жирав от продавалник(олх вече било), парксайд в кашона, много малко ползван за 100 лева. Супер работа ми вършат. С прахосмукачката дърпам всякакви боклуци, взех и торби от лидъл, малко са по големи но стават. С жирафа истърках 300 квадрата картон с два номера шкурка, на ръка щях да се утрепя, понеже не съм най-добрия шпакловчик.
Жирафа има и лампа, която просто я има, никаква работа не върши. Един минус на тези евтините жирафи е че мотора е на главата при въртящия се диск, при търкане на таван направо ми откача ръцете и се налага да почивам често, има модели на които мотора е изнесен доста назад и предава въртенето до главата с жило, предполагам че те са по балансирани и няма да са такава утрепия. Но въпреки това неудобство си заслужаваха инвестицията и двата уреда.
reingar-x - специалист
Колега ти не използваш ли прахосмукачката да смуче по време на шкурене?Защото така лепи жирафа за стената и тавана и тежи по-малко,на ръцете.За моделите на които задвижването е с жило и мотора е долу до дръжката.Съм чел,че имат доста проблеми с захващането на жилото.Лошото е,че за този вид машини,не е писано много,няма сравнение между различни модели.
addicted - специалист
Ползвам прахосмукачката постоянно, но поне моята няма сила да го залепи за тавана.

Тема "Избор на бюджетен жираф и прахосмукачка за шпакловка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: