Ел. инструментите. Консумативи.
nanobanano - специалист
Здравейте.Трябва да си взема шлайфче като ще го ползвам за фаянс и теракот професионално.Харесал съм си тези два модела.
Единия е Makita GA 5030 за 121 лв(няква промоция) 125мм (Стори ми се доста тежичък,а пише че е кило и половина)

Другия е Boch PWS 7000 за 90 лв. 115 мм + подарък диамантина

До сега съм работил само с 115 дискове, но макитата е доста мъничка и няма да е проблем да сложа 115 нали?
Вие какво мислите
За сега Boch-a ме привлича повече,пък и има подарък диамантен диск,а моя вече е захабен.
Общо взето най-големия враг мисля,че е прахта и претоварването.Заслужава ли си повечето пари за Макитата или Боша не е лош?Като изключим приказките за това че Макита като марка е по-добра от Бош в последно време,какво мислите за точно тези 2 модела?В момента дори тези ми се струват скъпички,за това моля не ми предлагайте по-професионалните.
griffin - майстор
Боша е дебел за държане с една ръка макитата е по тънка и предполагам по удобна вече за качества не мога да кажа след кат гледам и боша и макита са китайци. Ако можеш най добре пипни и двете машини коя ще ти е по удобна.
на 125-ца 115 се слага, според мен по добре 125-ца 4е иначе много често трябва да сменяш дисковете като режеш :-)
swissmad - специалист
griffin написа:
кат гледам и боша и макита са китайци.
Как пък ги видя ,че са китайци???
Имах Макита 5030 и беше произведена в Румъния -много балансирана машина без никакви вибрации. Между тези два модела ъглошлайфи-зелен Бош и Макита (GA 5030) ти препоръчвам макитата. Успех.
griffin - майстор
Преди месец поръчах това
http://www.amazon.fr/gp/product/B003SDI ... UTF8&psc=1
познай къде е правено :-)
nanobanano - специалист
Тук във форума колегата Kumay е писал точно за този модел(GA 5030),че се прави само в Китай.
ЕДИТ: ето и мнението му viewtopic.php?f=54&t=40723&p=468154&hilit=GA5030#p468154
swissmad - специалист
Съгласен съм с това което показваш -от този модел Бош (ниския клас-синя серия) не съм виждал на друго място направено освен в завода в Китай.Макита GA 5030 сигурно също има които са направени в Китай (аз лично не съм виждал) но при желание за подбор може да се купи тази Макита румънска сглобка и както се оказа работи доста прилично.На синия Бош предимно по-скъпите модели са произведени в заводите в Германия и Швейцария.
nanobanano - специалист
570w мисля,че е доста малко.Поне 700
VLADO66 - майстор
Достатъчно е и е удобно за една ръка.
tanosliven - специалист
Гледай да е удобно за едната ръка

Тема "Кое от двете флексчета да взема Makita или Boch" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: