• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
kamendc - специалист
Здравейте,
Купих си миналата седмица от Баумакс някакви дискове за ъглошлайф на промоция:
Прикачен файл:
disk.JPG
disk.JPG (46.86 KиБ) Видяна 2924 пъти
Обаче са много тесни - може би 1мм, то няма и как да ги измеря точно.
Като ги сложа във флекса и стегна на макс, пак не могат да се стегнат хубаво - като натиснеш малко при рязане и превъртат.
Дали трябва да сложа някаква шайба и от какво да е тя, все пак не искам да рискувам неправилна експлоатация и диска да стане на парчета или недай боже да се нараня...
Нямам много опит с ъглошлайф, ползвам само за любителски работи/хоби/направи си сам.
al4o - специалист
Рязъл съм с такива тънки и към тях имаше едни хартиени шаиби Ако няма аз взимам металния пръстен от износен диск и стават
velsi - Почетен майстор
Или си купил някакви ментаци, или ъглошлайфът ти е ментак. Аз ползвам почти само такива тънки дискове и никога не ми се е случвало нещо подобно. В твоя случай съветът на al4o ще ти свърши работа. И имай предвид, че тези дискове са САМО за рязане. Никога не ги използвай за пилене под ъгъл, защото много бързо се разнищват и летят парчета от тах!
inspo - майстор
Сгъваш една по твърда хартийка, режеш и ъгълчето и става шайба. Винаги слагам хартиена шайба на дисковете. Особено на големия шлайф върши идеална работа. Много по лесно се развива диска дори и да удари по време на рязане.
kamendc - специалист
velsi написа:
Или си купил някакви ментаци, или ъглошлайфът ти е ментак.
Шлайфа ми е Black&Decker, не е хептен менте, макар и да не е професионален, а любителски.
Дисковете също не са от битака, а от Баумакс (не че има гаранция, де).
ОК значи, ще сложа шайба от някаква здрава хартия. Мислех си метална дали да не сложа, но щом няколко души са единодушни...
Иначе дисковете са само за рязане, да - на тях си пише. За шлайфане имам един дебел оригинален, който си дойде с ъглошлайфа и по износването му досега съдя, че ще го ползвам вечно - спрямо честотата, с която ползвам ъглошлайфа.

Благодаря много!
shotik - майстор
Картон от кутия за обувки или от папка за документи , от фазер също става .
Тани - модератор
Провери дали не се обръща гайката за да хваща по-тънките дискове :wink:
kamendc - специалист
Е, това беше първото, което проверих - но не хващаше.
Kumay - майстор
Тани написа:
Провери дали не се обръща гайката за да хваща по-тънките дискове :wink:
Гайката се обръща за дебелите/6мм/ дискове!
По-скоро шайбата му е калпава/дълбока/. :wink:
iivanov - майстор
Може шлайфа да не е предвиден за това.На моя в инструкцията пише, че е за дискове 1, 5 мм.
  • 1
  • 2

Тема "Тесен диск за ъглошлайф - превърта?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: