Ел. инструментите. Консумативи.
rolls - специалист
Здравейте колеги. Замислил съм се да взема детектор за метал и кабели, но се чудя какъв точно.
Отначало мислех да е тоя Бош, но взех леко да се разубеждавам от противоречиви мнения за него в чужди сайтове. После погледнах и тоя на Laserliner и при него май е така, но цената е наполовина.
Ползвал ли е някой от вас някой от моделите да сподели мнение? Или да предложи нищо друго ... ?

GMS120, стомана 12см;мед 8см, кабели 5см
MultiFinder Pro,Fe -75мм,Cu-50мм,кабел-40мм,дърво-10мм-30мм

Изображение Изображение
Изображение
ferrari4456 - специалист
Аз съм ползвал под наем на бош и е голям кеф, нямах забележки към откриване на кабели и неща, но не си спомням какъв модел е бил.Спомням си ,че беше много прецизен, точно като е над него се локализира и всякакви такива, абе много точна машинка.Киров около март ще имат намаление на лазерни устройства, поне такава информация ми даде директора по продажби в Киров.
За момента за кабели ползвам един от 28лв и съм доволен.
thinkpad - майстор
За кабели и един безконтактен фазоуказател върши работа.
Kumay - майстор
За Боша нямам наблюдения. С Laserliner-а никой не се е върнал недоволен или с повреден детектор! :-D
Предполагам, че недоволствата идват от хора, които не могат да се справят с калиброването.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D1ry1eT5l8w[/youtube]
kam34 - специалист
Имам средния модел на Laserliner - MetalliFinder Pro - само метал и проводници под напрежение. Не съм доволен, метал открива добре, обаче за кабели под напрежение е пълна трагедия. Въобще не е прецизен, има ли кабел писва навсякъде около него още от 20см. Трябва да изключа функцията за кабели под напрежение и да търся проводника като метал. Не може уред за 120лв да работи по зле от китайски купен от лидъла за 15.
vk - специалист
Аз през октомври.2013 г. взех един Bosch GMS 120. но го поръчах от британския амазон и ми излезе 165 лв с доставката, а у нас го дават на 250-280 лв (50% по скъпо).
Уж синята серия-професионална, но аз го определям като полупрофесионален, да не кажа към любителски. Защото има професионален , ама той минава 1500 лв - Bosch D-tect 150
Общото ми впечатление е че работи добре ако е чиста средата която обследваш - например имаш 1-2 кабела на тухлена стена, ще ги намери.
Много често обаче, имаш гипсокартонена стена, със профили отзад, кабели, някакви други метални неща - започваш да се чудиш - навсякъде свири. Мъчиш с функция за метал, после само за напрежение, после за дърво. Объркваш се.
Има например стеничка от Итонг, които са хванати с метални планки за стените - пак свири. Чудиш се - защо свири на тоя Итонг ?
ДОбре е малко да знаеш къде какво може да се очаква, за да се ориентираш
Един пирон да има забит - свири като луд.
Ако се ползва в панелно жилище ще е още по-друдно защото има много арматура. Ако има други метални компоненети, може да се бърка уреда и да не може да се установи точно.
Комплицирано (сложно) е търсенето, много зависи от терена който се обследва, някой път трябва много бавно да се движи по стената-ха нещо да улови, в друг случай може да не свърши работа, в някои е добре. Според зависи.
Другото ми впечатление е че бързо му пада батерията - 9 V, особено ако се пусне да свети екрана. Добре е да се вземе такава презареждаема, а те пък са скъпички 15-18 лв
Може да се ползва и от водопроводчици, за намиране на тръби метални. Също и от новите полипропиленови, ако са с алуминиева вложка ги хваща идеално. Ако не са може със функцията за неметал- ама там е несигурно.
profesionalist_wood - майстор
Ако имаше такъв подобен преносим ренгтен на който се вижда на монитора къде са кабели и тръби за 200 лв, щеше да е безценен....ама трябва да почакаме след 20 години. Ако искате подобен ренгтенов уред да си видите двигателя на колата дали е пълен с масло или да се смени,дали са задрали буталата без да ходите на майстор, или резервоара с бензин на разстояние от 5 метра без да отваряте предния капак ще трябва да почакаме 200 години да напредне техниката :-D

Тема "Скенер за стени ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: