Здравейте, новак съм във форума и въобще в темата за мотирни резачки, но имам мерак да си вззема една такава машинка, за да мога да не съм зависим при подготовката на дървата за огрев. И нека да премина към същинската част на година ми се налага да се нарежат към 40-45 кубика да отбележа, че това е за цялата година . Дървата ми пристигат на метровици като средния диаметър е 25 см . От две седмици съм започнал сериозно да издирвам бъдещия си партньор в тези начинания, но има много различни модели и марки, но много бързо се отказах от китайски изпълнения и сега съм се насочил към лидерите в бранша Stihl и Husqvarna. Отделил бюджет около 800 лева ако може да дадете съвет от личен опит за модел и марка ще бъда много благодарен. Допитвам се до форума, защото при посещение в един два магазина консултантите започнаха да ми предлагат професионални машини за по и над 1000+ лева без да ми дадат разумна причина защо е нужно да дам още 200+ лева над определения бюджет от семейния съвет* ( тоест ЖЕНАТА *) Благодаря предварително за мненията препоръките и конструктивната критика
. Весел празник!