Ел. инструментите. Консумативи.
m_markovski - специалист
Мисля да си взема шмиргел за домашна работа, като се колебая между 125 и 150мм. Цената е съизмерима, но по-малкият е и по-лек съответно с 3-4 килограма. Мощностите са 200 вата (125мм) и 350 вата (150мм), камъните и на двта са широки 20мм. Абстрахирайки се от мощността, кой диаметър е по-добър? Блазни ме да взема малкия, понеже е по-лек и компактен и мога да го монтирам на плоча и разнасям насам натам. Употребата ще е острене на длета, шила, някоя бургия, заглаждане на ръбчета и тн.
kuger - майстор
150 милиметровия, няма да е кой знае колко по-тежък.
sstefanov - майстор
Моят го монтирах на старите спирачни дискове от колата - чудесна поставка са!
bigdragon - майстор
Типичен въпрос с отговор:
"Колкото повече, толкова повече..."
Взимай най-големият според възможностите ти.
За разнасяне хората са измислили ъглошлайфите...
shotik - майстор
Аз бих взел с по - голям диаметър . При заточване на длета, както пише колегата че ще ползва ,дъгата на по - големият диаметър ще е по голяма и длетото ще е с по - добро заточване и после при прекарване на белгия ,ще е по - лесно да изправи тази част.
m_markovski - специалист
Благодаря за коментарите. Явно мненията клонят към 150мм и ще бъде такъв.
Със сигурност няма да е Райдър или производните му китайци, мислех да си поръчам от ибей, но случайно загледах и Спарки. Някакви отзиви за този модел http://sparky.eu/bg/powertools/bench-gr ... -150l.html
kuger - майстор
m_markovski написа:
Благодаря за коментарите. Явно мненията клонят към 150мм и ще бъде такъв.
Със сигурност няма да е Райдър или производните му китайци, мислех да си поръчам от ибей, но случайно загледах и Спарки. Някакви отзиви за този модел http://sparky.eu/bg/powertools/bench-gr ... -150l.html
На табелката на мотора пише 350W, в описанието 250W. Този присъединителен размер 12,7 мм ? Това, което винаги съм ползвал е 150/20/20. Дали ще се намират дискове? S1 е по-добре от S2, но и така се ядва.
Харесва ми, че има осветление и камъните са отдалечени от капаците на мотора, дава се по-голяма свобода за работа.

Тема "Шмиргел 125 или 150мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: