Ел. инструментите. Консумативи.
TsPenchev - помощник
Здравейте,

от дълго време чета форума и може да се каже, че съм почерпил страхотно много информация от тук. Предстои ми ремонт на жилище
и идеите и проблемите, които се обсъждат тук са страхотни.
Разбира се ремонт без инструменти не може да се прави и затова започнах да се оборудвам с необходимите ми такива.
Оборудвах се със перфоратор Bosch 2400, от който съм много доволен, но за разбиване на мозайка и замазка не е достатъчно мощен,
а не ми се и рискува машинката.
Реших да си купя къртач, но не ми е необходим професионален за да разбия 2 стаи с замазка от сгурия и бетон, 1 коридор с мозайка и други дребни неща.
От форума разбрах, че къртач Raider RDP-HD11 е много добра машина, но за съжаление не се продава вече никъде.
Навсякъде предлагат неговият заместник HD31. По характеристики изглежда по-слаб от предшественика си.
Във форума има една тема за този къртач, но за съжаление няма информация в нея, която мога да използвам.
Въпросът ми е, има ли някой, който да използва HD31 и може ли изобщо да се сравни с HD11 по мощност и сила на удара.

Благодаря ви.
mitko64 - майстор
И двата споменати модела не къртачи, а са си SDSplus перфоратори със спомагателна функция къртене. Няма смисъл да си дублираш машините. Е верно са със вертикален двигател, но аз пак не бих разчитал много за къртене. Другият такъв перфоратор на Райдер- 30 е вече SDS Max захващане, по- мощен, но консумативите са в пъти по- скъпи, пък и не е точно къртач. По добре си търси нещо само с функция къртене.
VLADO66 - майстор
Къртач за вкъщи не е необходим,вземи под наем един Бош 11 и си свърши работата.
komstiza - специалист
VLADO66 написа:
-по-добрия вариант в твоя случай от покупката на ментака Райдер.Е кои консумативи на SDS Max са по-скъпи?В длетата разликата между SDS Max и SDS +е не повече от 5-8лв,но продължителността на живота е по-голяма. :?:
mitko64 - майстор
komstiza написа:
VLADO66 написа:
-по-добрия вариант в твоя случай от покупката на ментака Райдер.Е кои консумативи на SDS Max са по-скъпи?В длетата разликата между SDS Max и SDS +е не повече от 5-8лв,но продължителността на живота е по-голяма. :?:
Купувал съм техни длета и шила по 15-17лв. Но не от Ломско шосе де. То зависи и колко са дълги. Купи си свредла(600мм) да видиш- Ф25- 27лв., Ф32- 36лв.А за Бош примерно вообще не ми се мисли.
anabolicbeast - специалист
HD 11 със сигурност ще се намери някъде по магазините, но освен консумативите и цената на HD 30 е доста по-висока, а за посочената работа смятам, че 11-ката ще се справи! :partyman:
komstiza - специалист
Какви длета си купувал колега?За Райдер инструменти и консумативи не искам и да чувам.Говоря ти за маркови длета SDS Max и SDS +,примерно на KRESS,няма голяма разлика в цената.
mitko64 - майстор
komstiza написа:
Какви длета си купувал колега?За Райдер инструменти и консумативи не искам и да чувам.Говоря ти за маркови длета SDS Max и SDS +,примерно на KRESS,няма голяма разлика в цената.
Точно Крес не знам колко са маркови, имам и от тях и не съм във възторг(купени заедно със Спаркито). а райдерските от една железария на Красно село(Василико май беше) ги купих, за същите пари като Креса, само длетото дето е 40мм. широко.
komstiza - специалист
:? Или си попаднал на някое менте на Крес,или на много скъп Райдер.
Не ми се спори по въпроса и не искам да правя реклама на никого.
mitko64 - майстор
komstiza написа:
:? Или си попаднал на някое менте на Крес,или на много скъп Райдер.
Не ми се спори по въпроса и не искам да правя реклама на никого.
Не знам, но за гранит със сигурност не стават, вероятно никои не стават, но вече не ми стиска да опитвам. шилото стана на мекица и то в предварително пробита с свредло дупка. Купих ги от дистрибутор на Спарки- Ник-Христов, предполагам са оригинални.

Тема "Въпрос за къртач Raider" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: