Ел. инструментите. Консумативи.
tops250 - напреднал
здравеите .трябват ми мнения за перфоратор sparky,модел bp540c.В сравнение с бош е почти два пъти по евтин.
mitko64 - майстор
Имам такъв ваче две години. Ползвам го предимно като къртач( то човен ако не се занимава с парно, колко пъти му се налага да дупчи отвори над 25мм). Най-неприятното от гаранционните условия е, че след 80 часа работа, задължително минава на профилактика, извън условието за шест месечната профилактика. При Бош не знам има ли такова нещо. Иначе съм доволен-отвори над 18мм дупча основно с него, но рядко се налага. Като къртач също се справа добре но не е за монолитни бетонни конструкции. Основно тухли,плочки,мозайки и замазки. Досега не е светнала сервизната лампичка, и не съм го водил на профилактика, пък му изтече и гаранцията.Недостатъци-късичък и тънак захранващ кабел и смотани закопчалки на куфара.
milen56 - специалист
Моя е Спарки BPR 161E 450W.Обаче няма функцията къртене и е малко слабичък,но вече 14години си работи без проблем.Само миналата година съединитела му ми изкара акъла и помислих, че се развали.И другото важно нещо е, че за това време САМО аз съм работил с него и не съм го давал на никой.
По принцип така процедирам с всичките ми инструменти, които са различни марки.
Bobko81 - напреднал
Колеги искам да попитам за тази BU2 160 ударна бормашина стрували си парите.Ще се ползва в домашни условия за пробиване в бетон за някои дюбел 6-8мм.Предпочитам Sparky пред Raider.
dragozow - майстор
Bobko81 написа:
Колеги искам да попитам за тази BU2 160 ударна бормашина стрували си парите.Ще се ползва в домашни условия за пробиване в бетон за някои дюбел 6-8мм.Предпочитам Sparky пред Raider.
За бетона забрави, трябва ти перфоратор. Иначе бормашината е хубава.
mitko64 - майстор
Bobko81 написа:
Както ти казват за бетона забрави, особенно ако са по-дълбоки отвори. Предполагам офертата е примамлива, но този модел не знам имаше ли реверс и регулиране на оборотите(полезна функция при шлайфане с гумени дискове). По-добре дай малко отгоре и вземи BUR-2 160E. Иначе модела 160 се е доказал като един от най- успешните на Елтос-Спарки. Моята я купувах в далечната 1992 г.
Bobko81 - напреднал
Ок благодаря за бързите отговори ще поровя из нета и ще видя към какво да се насоча.Най вероятно ще е този RIDER RD-HD07 има и добри и лоши отзиви за тях но двама приятели имат точно този модел и нямат ядове,а и за тези пари толкова.
zaza14 - специалист
Насочили сме се точно към това Спарки BU2 160 -550 W Има го за 80лв. Наистина ли мислите, че няма да се справи за 20-30анкер дюбела 6-8мм в бетона за гипсокартона, че ни предстои ремонт и незнам на какво да се спра, горе-долу за тези пари. Благодаря на отзовалите се.
ralev - специалист
По добре вземи под наем един перфоратор за 10-15лв и си свърши работа.
komstiza - специалист
sparky,модел bp540c го имам вече 7 години.Вече четвърто длето сменявям за къртене и колко дупки е пробил не знам.Сменил съм само един лагер отзад на ротора за 2лв щото се бе напърнил с прах и това е.

Тема "перфоратор sparky" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: