Ел. инструментите. Консумативи.
amigoto777 - напреднал
Имам питане ,като е хоризонтална позицията не върти,като го изправя вертикално на горе-попревътва но не на пълни обороти а по слабо и прекъсва.Не е кабел според мен защото го проследих и отворих задната част на машината.Може ли да са четки и лесно ли се сменят.?
thinkpad - майстор
Действително провери четките. Как се сменят на тоя перфоратор не знам, но не вярвам да е нещо сложно. Пипкавата част е да намериш точно същите, за да не ти се налага да ти преправяш с пиличка.
Kumay - майстор
amigoto777 написа:
Имам питане ,като е хоризонтална позицията не върти,като го изправя вертикално на горе-попревътва но не на пълни обороти а по слабо и прекъсва.Не е кабел според мен защото го проследих и отворих задната част на машината.Може ли да са четки и лесно ли се сменят.?
Кабела е! :lol:
idunno - специалист
То тази марка си е заводски така. :-D
Kumay - майстор
Сега имам повече време за писане и ще поясня:
При хоризонтално положение кабелът не подава ток, защото единият проводник е прекъснат!
При вертикално кабелът се прегъва и започва да контактува на прекъснатото място!
При пробата се е случило да има връзка.
Процедурата е следната - освобождаваш шнура от прекъсвача. Усукваш го около ръката, хващаш единия проводник с другата ръка/или с клещи/ и дърпаш! Ако не се скъса повтаряш процедурата с другия проводник! Така ще разбереш докъде да го отрежеш! :wink:
Ако не се скъса - наистина не е кабела...
schuldiner - майстор
Ако не се скъса, значи не е китайски. И защо да го скъсява като пак ще се скъса, не е ли по-добре да го подмени, след като веднъж е отворил машината? Откакто бачках на открито на минус два и кабелът просто се счупи, сменям всички кабели на съмнителните машинки предварително със стари от соц печки.
Kumay - майстор
Ще се скъса на прекъснатото място!
Мисля, че по-изгодно финансово е да го скъсиш с една педя, отколкото да купуваш нов! :wink:
rolls - специалист
Не си оставяйте машините да висят на кабелите и няма да ги имате тия проблеми ...
Chefo77 - майстор
rolls написа:
Не си оставяйте машините да висят на кабелите и няма да ги имате тия проблеми ...
А ако НЕ ги оставяме да висят на кабелите и въпреки всичко прекъсне кабела? :wink:
MamaMy - майстор
schuldiner написа:
Ако не се скъса, значи не е китайски. И защо да го скъсява като пак ще се скъса, не е ли по-добре да го подмени, след като веднъж е отворил машината? Откакто бачках на открито на минус два и кабелът просто се счупи, сменям всички кабели на съмнителните машинки предварително със стари от соц печки.
Отидете в специализиран магазин за кабели и си вземете български гумиран кабел. Отделно си купете и гумирани щепсели. Има такива които при изтърване не се чупят. Сменете си оригиналните кабели дори и на марковите машини. Всички са правени в Китай и материала им се казва лайнолин. Зимата става твърд и трошлив като стъкло. И не се стискайте. Сложете шнурове по 7-8 метра и ще видите какъв е благодат за работа. :wink:

ПП Колегата schuldiner е писал, но чукча писател чете по диагонал :wallbash:

Тема "Перфоратор Бош 800 w" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: