Ел. инструментите. Консумативи.
bikerider_ - специалист
Здравейте!
След многото изчетени положителни отзиви за ел. трионите на Макита и аз се сдобих с един такъв днес, след едноседмично чакане да го доставят от Store.bg. В момента не само там са на промоция, понеже доколкото разбирам е пусната по-мощна, следваща серия от 2000W.
Тъкмо го сглобих и реших, че всичко е наред, пуснах го, да видя колко е шумен или по-скоро тих, и в по-малко от 10-те секунди работа около него се разнесе воня на изгоряло, като изгорял бакелит. Въпросът ми е това нормално ли е за нов електрически двигател с тази мощност(1.8kW)? Не съм рязал нищо с него, просто празен ход на веригата. Последната е опъната правилно и може да се отдели на 2-4 мм от шината.
Благодаря за отзивите в аванс!
Kumay - майстор
Чак пък миризма на бакелит... :?
Свали веригата и пусни машината на празен ход да се "проветри". Ако продължава да мирише - за сервиз е!
Но по-скоро ти е замирисало от четките. Не са се били напаснали и ти е замирисало на графит.
bikerider_ - специалист
То се е видяло, че днес няма да може да се пробва... само на празен ход ще му се радвам. И друго ме фрапира. В инструкцията за употреба се казва, да не се ползва за кастрене на дървета и да не се реже от стълба или качен на дървото с него. Вероятно заради възможния обратен удар, който може да повали оператора на земята. Обаче в такъв случай как да си окастря крушите у нас - все пак не съм го взел да си бича трупи за камината, щот съм на газ... :-D Може би ако се реже на дърво, човек трябва да е вързан за него? Има ли курсове за работа с тези машинки?

ПС:След няколко-минутен тест на празен ход, миризмата изчезна. Явно е характерно за нов двигател да има подобна миризма.

Тема "Нова Makita UC4020 - миризма на бакелит?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: