Ел. инструментите. Консумативи.
didoni_ - специалист
Мисля да си взема ел.трион за рязане на разпалки и малки дарвета за печката.
Знам че сабления е по-подходящ за целта,но ми се налага някой път да правя прецизен разрез в
плоскости ПДЧ и др. само прав сряз(90 градуса).
Дали ще свърши работа триона и за 2-те задачи?
Salvador - специалист
Зегето е по-прецизен инструмент.Сабления е инструмент от грубото строителство, нещо като преносим банциг. Късо, твърдо острие, голяма мощност. Зегето обратно-дълъг, тънък, пластичен нож, удобен за по-фина работа, където трябва да се спазват точни размери. По-голям контрол при едното срещу по-голяма мощност при сабления.ОСБ-то ще го срежеш и с двете. Но греда да срежеш или да оформиш стъпка...ти трябва саблен трион.
Lisko - майстор
Salvador написа:
....Сабления е инструмент от грубото строителство, нещо като преносим банциг. Късо, твърдо острие, голяма мощност. Зегето обратно-дълъг, тънък, пластичен нож...
Не съм съгласен за дължината. Ножовете на саблените триони по принцип са по-дълги от ножовете на зегетата.
Salvador - специалист
Нещата опират до конкретен уред и предназначение. Със саблен трион съм виждал да режат блокчета итонг и ги режеше като масло. Острието беше поне 40 см дълго, но и триона беше към 1000 вата. Продават се и едни малки триони на батерии, които нищо освен по-дебел клон не са способни да отражат. Прецени си добре нуждите. Пазарът ни така или иначе е залят с евтини зегета, докато трионите са малко по-скъпи, а вече марковите са си доста пари. Има и немалко компромиси между двата инструмента.
mitko64 - майстор
To рязането на итонг не е някакъв подвиг, става и на ръка с парче от банцингова лента. Но има ножове за тухли, което си е голямо удобство за разширяване на отвори в стени. Който е рязал с диамантина и флекс знае за каква прах иде реч. Първите модели които съм виждал си бяха водопроводен инструмент на Ремс, за рязане на стоманени тръби в тясни пространства. После им разшириха приложенията и всички вече ги произвеждат.Голям мерак имам и аз за саблен, но искам да е със захват 20мм., а евтини такива не откривам- под 300лв. Скъпите пък уж маркови, пък китайски.
didoni_ - специалист
mitko64 написа:
To рязането на итонг не е някакъв подвиг, става и на ръка с парче от банцингова лента. Но има ножове за тухли, което си е голямо удобство за разширяване на отвори в стени. Който е рязал с диамантина и флекс знае за каква прах иде реч. Първите модели които съм виждал си бяха водопроводен инструмент на Ремс, за рязане на стоманени тръби в тясни пространства. После им разшириха приложенията и всички вече ги произвеждат.Голям мерак имам и аз за саблен, но искам да е със захват 20мм., а евтини такива не откривам- под 300лв. Скъпите пък уж маркови, пък китайски.

Не може ли смяна само на ножа да е 20мм.
didoni_ - специалист
Гледах тоя http://www.onlinemashini.bg/sablen-trio ... 00-w/16574 при Киров за 120лв.
Захващането на ножа става с ключ,бързото захващане по сигурно ли е?

Тема "Зеге или саблен трион?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: