Ел. инструментите. Консумативи.
$64EN - специалист
здравейте колеги
най-накрая настъпи дългоочакваният момент , в който ще мога да отделя някой лев и да си закупя лично мой перфоратор. готов съм да не жаля пари и да си взема най-доброто за мойте нужди . машината ми трябва за професионална работа при големи натоварвания. ще я използвам за гипскартон , къртене на малки неща , прокопаване на канали за жици и най-вече за дюбелиране на външни топлоизолации , където нямаш възможност да прилагаш сила при пробиването и машината трябва така да се каже "сама да пробива"

по план ще си взема избраната ( с ваша помощ :-D ) машина в сряда сутринта и веднага отивам да я пробвам на обекта .
рових в нета и засега се спрях на няколко машини от различни марки - а именно - бош , хитачи , метабо и макита , всяка от машините ми изглежда много добра и затова избора е много труден .
естествено искам невъзможното - машината да е най-леката , най-мощната ( като за мощност не знам кое има по-голямо значение ? Джаолите или Ватовете :? ) , с 3 години гаранция и да е на добра цена.
направих сравнителна таблица на машините с характеристиките им които намерих в нета . за сега фаворити те ми са в жълтата графа и най-вероятно моята машина ще е една от тях

Изображение

до сега съм работил с бошчета от тези с 2-те глави и съм много доволен от тях . много добре се държат при всяка извършвана дейност .предпочитам и моята бъдеща машина да е с 2 глави .

по даните които намерих излиза че перфоратора на хитачи е най-мощният = 3,2 J , 800 W и най-лекият . той е и с най-много удари и обороти в минута .единственото което ме притеснява е че той е и най-евтиният от всичките изброени други марки и модели, и това дали означава че няма да е толкова качествен , колкото бош примерно . никога не съм работил с хитачи и нямам никакви впечатление дори не съм ги виждал на живо . неразбрах и гаранцията колко му е дори . такаче ако някоя знае нещо повече ще съм му много благодарен да сподели мнението си за въпросните машини в жълтите редове.

и последно , но не и по важност - имам приятел който може да ми ореди 10 % отстъпка в магазините на киров бош .
благодаря ви на всички предварително и очаквам коментарите ви с нетършение

това е макитата
това е хитачито
това е метабото
това е боша
Последна промяна от $64EN на пон май 26, 2008 9:18 am, променено общо 1 път.
pesho - специалист
Eстественно MAKITA...
ericmax - помощник
Работя с "БОШ" от доста време.Поставям дограма и машината работи добре.
velsi - Почетен майстор
Работя всеки ден с GBH 2-26 DFR. Много добра машина. Аз хитачи не бих си купил. Макита са перфектна марка, но перфораторите не са им силната страна. Така знам аз. Лично мнение.
W123 - специалист
Я се поразтърси за Kress.Пъвоначално инвестицията е скъпа но след това подръжката е "без пари".Частите са изключително ефтини.Основните проблеми на перфораторите идват с пневматиката а там вече е цифра.А щом си решил да наливаш пари в професионална техника не бързай да стане за сряда ...
$64EN - специалист
pesho написа:
Eстественно MAKITA...
и с макита не съм работил за съжаление и за тях също нямам впечатления .по характеристиките от таблицата (нета) ми се струва доста мощна и лека, единствено ме притеснява , че е с 1 година гаранция
ericmax написа:
Работя с "БОШ" от доста време.Поставям дограма и машината работи добре.
боша поне съм се обедил практически че е бойна машина . на всички места където съм работил , всеки използва бош - картонджии , изолаторджии , жичкаджии - навсякъде .
velsi написа:
Работя всеки ден с GBH 2-26 DFR. Много добра машина. Аз хитачи не бих си купил. Макита са перфектна марка, но перфораторите не са им силната страна. Така знам аз. Лично мнение.
за бошчетата почти всички сме на едно мнение :) . това хитачи е прекалено хубаво за да е истина . макитата има добри данни - мощна , лека ,но защо е само с една година гаранция :? . ако беше и тя с 3 години май щях да я предпочета
W123 написа:
Я се поразтърси за Kress.Пъвоначално инвестицията е скъпа но след това подръжката е "без пари".Частите са изключително ефтини.Основните проблеми на перфораторите идват с пневматиката а там вече е цифра.А щом си решил да наливаш пари в професионална техника не бързай да стане за сряда ...

с kress работих преди 5 години като правихме младешкият театър с Г. картон и не помня някакви конкретни впечатления от перфоратора . работеше си добре . поразрових се и единственият модел , който ми хареса е този добавения в таблицата , но той е с много малко Джаоли - 2,6 . а незнам каква е връзката между Джаолите и Ватовете и кое е по-важно да е повече , неразбрах и тяхната гаранция колко е . а относно бързането за сряда - нямам избор в сряда трябва да съм вече на новият обект и да работя с пълна сила

Изображение
null - специалист
Аз имам Kress.
http://www.kress-elektrik.com/en/produc ... hp?id=2778
Много съм доволен. Имам го от пет години. Направил съм сумати ремонти из къщи. Давал съм го на приятели. Въобще не е жален.
Пробива, кърти. Използвам го и за бъркалка. Бъркал съм дори бетон в една по-голяма кофа с него.
При едното приятелче дето му го давах имаше майстори да правят нещо по парното. Те имаха някакъв (не знам точно какъв) син бош. Решиха да го пробват и на другия ден си го купиха.
Единствен проблем до сега е бил захранващия кабел - прекъсна се някъде. Но кабела е дълъг, силиконов. Просто сложих щепсел. Като успях да го прекъсна и от другата страна си купих нов.
$64EN - специалист
null написа:
Аз имам Kress.
http://www.kress-elektrik.com/en/produc ... hp?id=2778
Много съм доволен. Имам го от пет години. Направил съм сумати ремонти из къщи. Давал съм го на приятели. Въобще не е жален.
Пробива, кърти. Използвам го и за бъркалка. Бъркал съм дори бетон в една по-голяма кофа с него.
При едното приятелче дето му го давах имаше майстори да правят нещо по парното. Те имаха някакъв (не знам точно какъв) син бош. Решиха да го пробват и на другия ден си го купиха.
Единствен проблем до сега е бил захранващия кабел - прекъсна се някъде. Но кабела е дълъг, силиконов. Просто сложих щепсел. Като успях да го прекъсна и от другата страна си купих нов.
добър ми изглежда и на мен твоят перфоратор , но аз търся нещо от по-лекият клас

тъка.... сега бях в магазина на хилти и в киров бош .
в хилти имаше един модел -TE 2-S с 2 год. гаранция , и казаха че за тези 2 години каквото и да стане те го поемат като разход ,но е 604 лв. , но казаха че ако си напазарувам консумативи , ще минаправят отстъпка 10 % . lo[oto e , че няма само удар и отпада като вариянт .
в киров бош беше интересната част . разпитах кое е по-важно - Джаолите или Ватовете и ми казаха , че е по-важно Джаолите и ударите в минута . и понеже Джаолите са по-важни май ще се спра на GBR 2-26 DFR . сега е намален на 480 лв. до 14.06. видях и метабо UHE 28 Multi , доста прилично , но 2,4 J само , и цена от 550 лв. пак до 14.06. сега ще отскоча и до ташев галвинг да разгледам и там макитите .
velsi - Почетен майстор
Днес се наложи да къртим един бетонен праг. Извадихме Бош-а и започнахме. Собственика на прага имаше Макита. Извади и нея. Къртихме едновременно и с двете машини. Имах възможността да поработя и с Макитата. Не забелязах да е по-добра с нещо. Има 100 оборота повече от Бош-а и 80 Вата повече, но не и помагат особено. Не, че не кърти, но имах чувството през цялото време, че Бош-а има по-плътен удар. Извода за мене е, че няма причина, поради която Макитата да бъде предпочетена.
Takezo Sensey - модератор
velsi написа:
Днес се наложи да къртим един бетонен праг. Извадихме Бош-а и започнахме. Собственика на прага имаше Макита. Извади и нея. Къртихме едновременно и с двете машини. Имах възможността да поработя и с Макитата. Не забелязах да е по-добра с нещо. Има 100 оборота повече от Бош-а и 80 Вата повече, но не и помагат особено. Не, че не кърти, но имах чувството през цялото време, че Бош-а има по-плътен удар. Извода за мене е, че няма причина, поради която Макитата да бъде предпочетена.
:prost: Велси , черпя ...нека малко разбулим таината около Макита , въпреки че и ние , работим с тази марка + бош + крес + метабо +спарки+....просто машини , всичките вършат работа.

Тема "избор на лек перфоратор ? проблем ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: