Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте
от доста отдавна следя и използвам прочетеното от сайта ,но никога до сега не съм писал по нещо конкретно.

Днес ударих на камък и реших да споделя с вас ,а и надявам се да има кои да ми помогне с питането.Започвам по от далече защото не знам как да ви го обясня :? Работя във шивашка ф-ма и когато започнах преди 10 години видях в кроялното странна ножица(електрическа) която като реже(крои) найлонова (изкуствена)материя и едновременно с това я стопява за да не се разнищва.

От няколко дни ми трябва такава ножица ако изобщо се казва ножица и не мога да намеря ,по-точно не знам как да я търся в интернет защото не знам как се казва.
Реших да попитам тук(дано съм уцелил и правилния раздел) ,защото според мен има достатъчно компетентни хора които могат да ме насочат.

Благодаря и
Поздрави
kalpev - специалист
Пробвай с тъсачката за hot slice electric fabric cutter. Излизат много резултати, снимки и клипчета. Сигурен съм, че ще познаеш търсеното. За повече не мога да те ориентирам, защото съм пълен лаик относно такова приспособление.
Valkooooo - специалист
Аз знам че се наричат "Гатер ножици"
Тани - модератор
Пичове, не се подигравайте с Добрито :lol:
Има си хас да работи 10 години в кроялна и да не знае какво е гатер и банциг!

Гатера реже настил от десетки броя плат едновременно. Ако стопли краищата на плата, то всички бройки от всеки детайл ще са залепени заедно! За да не става това, Всяка бройка от всеки детайл трябва да се реже по отделно, ако краищата му трябва да са стопени.

Гатера е като зеге с пета:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pmxeAHEiew8[/youtube]

Ако ножа загрява това е страничен и нежелан ефект!

Добри, ако кажеш какво точно смяташ да правиш, смятам че ще получиш по-конкретни съвети!
Абсолютно не е гатер, но май вече и нямало такова от къде да се намери ,а и аз маи намерих някакво макар и по първобитно решение(използвам поялник с преправена човка).
Все пак благодаря
Chefo77 - майстор
dobryto написа:
Абсолютно не е гатер, но май вече и нямало такова от къде да се намери ,а и аз маи намерих някакво макар и по първобитно решение(използвам поялник с преправена човка).
Все пак благодаря
А дали може да се помисли върху идеята за евтина преса за коса с някакви модификации ... примерно Г-образни заострени планки, имитиращи ножица, залепени за плочите? Или вместо плочите? Това от Алиекспрес развива 185 градуса, пресите - 220-230.
lov - майстор
Има такива гатери но само съм виждал на клипче. Залепването на краищата става с ултразук и може да се режат много платове на купчина без самите да се слепват един към друг. Изгледах го така от любопитство и не знам подробности.
nikolson написа:
Нещо такова ли http://www.aliexpress.com/store/product ... 33648.html

:prayer:Благодаря много =D> :drinkers: ,точно за това нещо се интересувах.

Тема "Ножица" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: