Ел. инструментите. Консумативи.
alantion - специалист
Здравейте,Да уточня: Ъглошлайфа е марка Спарки 125 мм диаметъра на диска,но повече нищо не мога да дам като ориентир,защото фабричния стикер липсва. Ползван е само около 10 ,но е с изтекла гаранция. Днес както работех с ъглошлайфа,изкочи искра отзадната част на тялото(от страната на шнура) и оборотите и мекия старт отказаха.Разглобих задната част и забелязах ,че в единия ъгъл на платката с потенциометъра (регулатора на обороти според мен) имаше следа от късо. Явно между двете кабелчета и охладителя на някакъв елемент е прескочила искра. Сега ъглошлайфа работи ,но без тази екстра. Питането ми е дали може да го ползвам ъглошлайфа така или да сменям платката. Дали се продават като резервна част и колко би струвала?
П.С. Ще се опитам да кача снимки.На едната съм отбелязал със стрелка точно къде е повредата.

Прикачен файл

20150315_170042 [640x480].jpg
20150315_170042 [640x480].jpg (85.09 KиБ) Видяна 2358 пъти

Прикачен файл

електоника на ъглошлайф СПАРКИ [640x480].jpg
електоника на ъглошлайф СПАРКИ [640x480].jpg (89 KиБ) Видяна 2358 пъти

Прикачен файл

електоника на ъглошлайф СПАРКИ [640x480].jpg
електоника на ъглошлайф СПАРКИ [640x480].jpg (89 KиБ) Видяна 2358 пъти
Kumay - майстор
Не е проблем да го ползваш и така, ако не ти трябва намаляне на оборотите.
Ако решиш да го сменяш - на него си има номерът му "170518". Цената не помня...
alantion - специалист
Kumay написа:
Не е проблем да го ползваш и така, ако не ти трябва намаляне на оборотите.
Ако решиш да го сменяш - на него си има номерът му "170518". Цената не помня...

Благодаря!
vsm - напреднал
23 лв. струва.
ето я темата накрая.
viewtopic.php?f=58&t=48813&start=20#p659935
mitko64 - майстор
Имам същият проблем с М1200Е. Включително кабел, лагери и заден капак. Заслужава ли си ремонта, или да търся нещо ново?
Фитилчо - майстор
Не си заслужава, ше подминеш 70-ина лева като те слушам....

Зимай една макита от Кумай и си глей кефа.

П.П.Най дървения флекс с който съм работил е спарки :lol:
mitko64 - майстор
То Макита хубаво, ама де я такава 1200W(задължително условие) за 170лв.Днес договарях в един сервиз до разклона за Суходол. Обеща за 50 лв. да се включа. А иначе машината е джилезна- щом оцеля при пожар. Ако си вземам нова пак ще търся същия модел.
Фитилчо - майстор
Мите, за какво ти е такъв кютук 1200 вата? :? Това си е направо с теглото на голям флекс :lol:
mitko64 - майстор
Oткакто го имам това слонче, забравих за голямото спарки 230мм. Между другото куфарчето от Кумай го е спасило, мисля пак да поръчам. Около него една дузина Спаркита с оригинални куфари са на топки пласмаса. Изненадата е пълна, обаче днес се оказа, че и електрониката работи- по слух не си личеше, но тръгнах да режа(измислих му кабел от един ментак Уйголяма) и веднага си пролича, че липсва пауер, та въртях копчето(то пък опушено) и се оказа, че бачка. Сложих малко грес на Щил за редуктори и газ до дупка- ще го гърча, та дано си проличи ако има друг проблем.

Тема "Електроника на ъглошлайф Спарки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: