Ел. инструментите. Консумативи.
jinio - специалист
Здравейте! Предлагат ми циркуляра от снимката, харесва ми много, но въпроса ми е може ли ако му се сложи диск за метал или за алуминий ще работи, т.е. ще е функционален?

Прикачен файл

cirkuliar.jpg

Прикачен файл

viber изображение41.jpg
viber изображение41.jpg (115.35 KиБ) Видяна 5126 пъти

Прикачен файл

viber изображение.jpg
viber изображение.jpg (114.8 KиБ) Видяна 5126 пъти
griffin - майстор
Това се води герунг, но иначе ще реже с диск за дърво съм рязал алуминий единствения кофти недостатък за мене беше чеми се наби гумения предпазител зад диска със горещи стружки. За алиминий може да минеш с диска за дърво, за метал може би е добре да се огледаш за друг диск тъй като тоя за дърво дори и да среже някой винкел няма да изкара много дълго. Първата и втората снимки са на различна машина с изтегляне и без, ако са по нисък клас машини както предполагам няма да са супер точни и ако не ти е наложително изтеглянето може би тази без изтеглянето би имала по-малки грешки при настройката.
nikolson - майстор
Има модели герунг, с които може да се реже метал, но трябва да могат да се регулират оборотите. При рязането на метал оборотите трябва да са до към 3000. От друга страна дисковете нямат голям ресурс.
jinio - специалист
Ако се навия ще взема с изтегляне, все пак ми го дават за сумата от 80лв. въпроса ми е дали може да му сложа диск за алуминий и да си нарежа с него профилите за дограма?
nikolson - майстор
Дискът вероятно ще струва още толкова. Но ти не си прочел горния ми пост. Посоченият Чалъндж работи на 5000 об/мин. Отделно, метал не се реже с изтегляне. То за профилите няма и нужда де. Ето го въпросния герунг
http://www.argos.co.uk/static/Product/p ... nformation
miliad - майстор
Да може да реже алуминий, но няма необходимата прецизност, за да правиш дограма. Виж и колко му е ширината и височината на ряза при 45 градуса. Може ли да отреже профил "крило на врата".
jinio - специалист
Не става въпрос за дограма масово производство, а за дограмата в къщи само. Врата на външната баня, прозорец, врата на работилницата и две три преградни стъкла на терасата.

Тема "Въпрос относно циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: