Ел. инструментите. Консумативи.
XpacTa - специалист
Здравейте,

Сменям старите чугунени радиатори и инсталацията им и се чудя как да отрежа тръбата в една стая, която вече е ремонтирана. По принцип ще я срежа с ножовка, но така ще остане да стърчи и си мислех дали може да се среже по-навътре в стената с dremel - директно с дискчето отвътре на тръбата... или пък плътно по стената с multi-tool?
Изображение
Изображение
griffin - майстор
Неармиран диск за дремел може и да влезе в тръба, но стандартните армирани които имам аз поне мисля че ще са прекалено големи. Дори и да вкараш диск ще ти трябват бая за да клъцнеш тръбата така. Мултитула ако имаш хубав нож може да стане сигурно :-)
EDI - майстор
С мултито ще стане с биметален хубав нож.С дремела също, ама има да пилиш до следващия петък :lol: .
mitko64 - майстор
Ako e стоманена тръбата само саблен трион те оправя и то рязане на нула със стената, навътре няма как, може би с права шлифовалка(голям дремел), да се изпили отвътре. С дремел съм пилил арматура в отвор от боркорона- умрела работа, верно трябва два дена да пилиш. Друг вариант- яка бормашина и големи свредла със престъргани опашки. Сещам се и за ъглошлайф с диск за рязане тип бомбе, дава по- добър достъп от обикновените.
Kirilpm - специалист
Е като остане дупка от тръбата нали пак ще има нужда от ремонт.На твое място бих разкъртил леко около тръбата,изрязвам тумора и замазвам стената,за да съм сигурен,че повече няма да се занимавам с ръжди и няма да я гледам.Ако имаш с какво да покриеш подовата настилка за да не изгори,можеш да направиш максимално малък отвор и да изгориш тръбата с електрожен,но ако не си сигурен в резултата по-добре разкърти малко повече и я изрежи с малък флекс и позахабен диск и то задължително от дебелите,на такива забутани места стават бели с тънките дискове.
XpacTa - специалист
С електрожена хич ме няма :) Мерси за съветите. Ще мисля как ще я боря - само ме притеснява да не реша накрая с флекса и да взема да батисам я стъклопакета я паркета :)
VLADO66 - майстор
XpacTa написа:
С електрожена хич ме няма :) Мерси за съветите. Ще мисля как ще я боря - само ме притеснява да не реша накрая с флекса и да взема да батисам я стъклопакета я паркета :)
Нареждаш и облепяш отвсякъде с велпапе и взимаш един тънък диск за Inox да хвърля по-малко искри.

Тема "Рязане на дебелостенна тръба в стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: